Weekendtip: workshop wildplukken met Les Odettes
© Het Verloren Schaep - Christine Vanhoutven

Weekendtip: workshop wildplukken met Les Odettes

Leestijd: 1 min

Ben jij een echte natuurliefhebber, trek je graag de bossen in tijdens de herfst en hou je van koken? Dan hebben wij de perfecte weekendactiviteit voor jou gevonden. Op zaterdag 11 november organiseert B&B Het Verloren Schaep namelijk een workshop wildplukken in samenwerking met Les Odettes. Reserveer alvast je plaats!

Het Verloren Schaep is een gloednieuwe Bed & Breakfast uitgebaat door zussen Ann en Sabine. Gelegen op een knooppunt van verschillende natuurgebieden die samen het Grote Netewoud vormen, is het de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. De zussen organiseren er dan ook regelmatig workshops die mens en natuur dichter bij elkaar brengen.

Op zaterdag 11 november organiseert Het Verloren Schaep in samenwerking met Natalie Schrauwen van het culinair collectief Les Odettes een workshop wildplukken. Natalie is herborist, schrijfster en natuurkok, gebeten door koken met houtvuur en wilde planten integreren in spannende recepten.

Tijdens de workshop van 11 november neemt Natalie je mee op wildpluktocht door de Belse heide waar jullie ingrediënten bij elkaar zullen sprokkelen. Vervolgens verwerken jullie de oogst in een heerlijke herfstmaaltijd om aan het einde van de workshop gezellig samen aan tafel te schuiven.

Praktisch:

  • Wanneer? Zaterdag 11 november van 11u tot 16u.
  • Waar? B&B Het Verloren Schaep, Molsebaan 115, 2450 Meerhout.
  • Prijs? € 45 voor workshop en eten (drank inbegrepen)
  • Inschrijven is verplicht en kan nog tot 4 november via deze link.

Tine Stoop De artikels van >

Houdt van dansen, verliest zich graag in een goed boek en zegt geen nee tegen avontuur. Is sinds kort de trotse eigenaar van een vintage Chanel.

Tags: B&&B, Belse heide, Food, Grote netewoud, Het verloren schaep, Les odettes, Wildplukken, Workshop.