Weekendtip: TequilAntwerp serveert tequila en Mexicaanse street food
©

Weekendtip: TequilAntwerp serveert tequila en Mexicaanse street food

Leestijd: 1 min

Na de populaire gin-, whiskey-, bier- en wijnbeurzen is er met TequilAntwerp ook een mexicaans-geïnspireerde tegenhanger. 10 december, de plaats is zaal CADx op het Antwerpse Eilandje. 

Het drankje op basis van agaveplant is meer dan alleen de shotjes boom-boom die het begin (of begin van het einde) van menig avonden markeren. Tequila en broertje meczal – het verschil zit ‘m in de gebruikte agavesoort – zijn volgens Lester Schutters helemaal klaar om de drankkaarten te veroveren. Het brein achter TequilAntwerp vertelt: “Er zijn binnen het segment van tequila oneindig veel verschillende smaakpaletten en accenten. Tequila hangt af van het type agaves, de hoogtes en het microklimaat waarin ze worden gekweekt. De manier van distilleren verschilt zo fel van producent tot producent. Er is de typische smokeyness, zoetheid, barrel- of niet barrel-aged …en zo kunnen we wel even doorgaan.”

Naast drankjes vind je op het festival ook heerlijke Mexicaanse street food als nacho’s, taco’s en al pastor, én een gepast streepje muziek van o.a. mariachiband Marchiachi Reloaded. Ongetwijfeld een avond om niet te vergeten.

TequilAntwerp vindt plaats op 10 december in zaal CADx, Kattendijkdok Oostkaai 22, 2000 Antwerpen. Tickets zijn verkrijgbaar via www.tequilafestival.be

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Antwerpen, Cocktails, Foodtrucks, Tequila, TequilAntwerp.