Vrienden worden familie
Cohousen reikt verder dan louter financiële voordelen. ‘Na een lange werkdag is er wel altijd iemand thuis waar je samen mee kan koken of staat er zelfs al een bordje klaar’, zegt Elise.
‘Je vrienden worden een beetje je familie’, beaamt Ernest. Ook wel ‘framily’ genoemd (friends + family). En net zoals met familie kan het weleens botsen. Soms heeft de groep een discussie of conflict, maar dat wordt snel uitgepraat. Duidelijke afspraken zijn key. ‘Samenwonen is dan ook niet voor iedereen’, vindt Clara. ‘Je moet compromissen kunnen sluiten, anders lukt het niet.’
Het belang van gezellig tafelen
De groep probeert minstens één keer per week samen te tafelen. In de eerste plaats voor de gezelligheid, maar ook voor het groepsgevoel. Het is een kans om bij te kletsen én om afspraken te maken. Wat er zoal wordt klaargemaakt? Dat verschilt. Soms mag het wel wat meer zijn, een kaastafel bijvoorbeeld. Aan keuze geen gebrek. Een rijkgevulde kaastafel oogt niet alleen mooi, ieder vindt er wel z’n goesting. Van een zachte Damse Mokke tot de pittige Chimay. Het is een tafel met karakters en dat geldt ook voor de kazen.
Een tafel met karakters
Ook een gezellige kaastafel creëren? Met deze karaktervolle Belgische kazen wordt een etentje met vrienden gegarandeerd succes.
Eén jaar oude kaas gerijpt onder de strenge controle van de meester-kaasmaker.
Tip: als aperitiefblokje, pittig beleg of in gerechten.
Een halfharde authentieke kaas met eetbare korst.
Zacht van smaak.
Tip: ook lekker als broodbeleg.
Een uitgesproken blauwschimmel met bitterzoete smaakbalans.
Tip: voor op de kaasplank, als dessert of in culinaire bereidingen.
Bolvormige witschimmelkaas.
Romig en fris van smaak.
Traag gerijpte gatenkaas.
Een harde kaas met een fijne notensmaak.
Een halfharde abdijkaas.
Vol en romig van smaak met rijke aroma’s van Leffe bier.
Ontdek hier al onze kazen met karakter.
Deze publireportage kwam tot stand in nauwe samenwerking met Kazen van bij ons.
www.lekkervanbijons.be