We are ‘framily’: samenwonen met vrienden

marieclaire_1050x550 (1)

Cohousing: een fenomeen dat niet alleen voor hippe gezinnen is weggelegd. Jonge twintigers hokken vandaag meer dan ooit samen in de stad. Dat geldt ook voor Jeanne, Louis, Clara, Ernest, Arne en Elise. De groep vrienden nam vorig jaar de beslissing om samen te huizen in het Antwerpse en heeft daar tot vandaag geen spijt van.

Vrienden worden familie

Cohousen reikt verder dan louter financiële voordelen. ‘Na een lange werkdag is er wel altijd iemand thuis waar je samen mee kan koken of staat er zelfs al een bordje klaar’, zegt Elise.

‘Je vrienden worden een beetje je familie’, beaamt Ernest. Ook wel ‘framily’ genoemd (friends + family). En net zoals met familie kan het weleens botsen. Soms heeft de groep een discussie of conflict, maar dat wordt snel uitgepraat. Duidelijke afspraken zijn key. ‘Samenwonen is dan ook niet voor iedereen’, vindt Clara. ‘Je moet compromissen kunnen sluiten, anders lukt het niet.’

Het belang van gezellig tafelen

 De groep probeert minstens één keer per week samen te tafelen. In de eerste plaats voor de gezelligheid, maar ook voor het groepsgevoel. Het is een kans om bij te kletsen én om afspraken te maken. Wat er zoal wordt klaargemaakt? Dat verschilt. Soms mag het wel wat meer zijn, een kaastafel bijvoorbeeld. Aan keuze geen gebrek. Een rijkgevulde kaastafel oogt niet alleen mooi, ieder vindt er wel z’n goesting. Van een zachte Damse Mokke tot de pittige Chimay. Het is een tafel met karakters en dat geldt ook voor de kazen.

 Een tafel met karakters

 Ook een gezellige kaastafel creëren? Met deze karaktervolle Belgische kazen wordt een etentje met vrienden gegarandeerd succes.

1/

Brugge Oud

mckazen

Eén jaar oude kaas gerijpt onder de strenge controle van de meester-kaasmaker.

Tip: als aperitiefblokje, pittig beleg of in gerechten.

2/

 Passendale Classic 

mckazen

Een halfharde authentieke kaas met eetbare korst.

Zacht van smaak.

Tip: ook lekker als broodbeleg.

3/

Pas de Bleu 

mckazen

Een uitgesproken blauwschimmel met bitterzoete smaakbalans.

Tip: voor op de kaasplank, als dessert of in culinaire bereidingen.

4/

Damse Mokke

Bolvormige witschimmelkaas.

Romig en fris van smaak.

5/

Nazareth Classic

Traag gerijpte gatenkaas.

Een harde kaas met een fijne notensmaak.

6/

Pavé à la Leffe

Een halfharde abdijkaas.

Vol en romig van smaak met rijke aroma’s van Leffe bier.

Ontdek hier al onze kazen met karakter.

Deze publireportage kwam tot stand in nauwe samenwerking met Kazen van bij ons.
www.lekkervanbijons.be

| | | |
Tags: Food, Keuken.

Elders op het web

Op andere sites van Editions Ventures