Dankzij deze hack werkt zilvershampoo veel beter
© rv/MC

Dankzij deze hack werkt zilvershampoo veel beter

Leestijd: 2 min

Een zilvershampoo of purple shampoo maakt korte metten met koperachtige tinten in geblondeerd, natuurlijk blond en grijs haar. Met deze verrassende zilvershampoo hack blijft die gele gloed nog veel langer weg.

Paarse shampoo’s kunnen wonderen verrichten als je blonde of grijze haar een warme, soms gelige gloed krijgt. De shampoo bevat een bepaalde hoeveelheid paarse of blauwe indigopigmenten. Doordat blauw en paars tegenover geel staan op het kleurenwiel, neutraliseert de shampoo gelige tonen in je lokken. Er zijn verschillende formules beschikbaar in de winkel, van hele krachtige shampoo’s met veel pigment tot mildere exemplaren. In principe kleur je met een purple shampoo heel licht je lokken. Afhankelijk van het resultaat dat je wil bereiken, kies je de formule en duurtijd dat je de shampoo op je lokken laat zitten.

Lees ook: Maak kennis met de powervrouwen achter 5 Belgische beautymerken.

Zo gebruik je zilvershampoo

Op de verpakking van de meeste zilvershampoo’s zul je terugvinden dat je best je haar op voorhand wast met een gewone shampoo. Zo worden de kleurpigmenten beter opgenomen. Zoals hierboven gezegd, wordt het effect van de shampoo versterkt als je het product er langer op laat zitten. Meestal staat aangegeven om het maximum 5 minuten te laten intrekken.

shu uemura art of hair

De hack

Blondine en en influencer Becki van Whippy Cake ontdekte een inventieve manier om het effect van zilvershampoo te versterken: breng het aan op droog haar. De trend gaat inmiddels viraal op TikTok. Becky stelt ook dat je de shampoo minstens 15 minuten moet laten intrekken voor je het uitwast.

“Ik probeerde de methode nadat ik zilvershampoo jarenlang gebruikte tijdens het douchen. De droge-haar-methode veranderde mijn lichtgele lokken in één keer in mooi ashy beige”, aldus de influencer met platinablonde lokken. Door de methode zou je haar minder snel een touch up nodig hebben in de salon. Hierdoor blijven je lokken uiteindelijk ook mooier, omdat ze minder vaak worden blootgesteld aan chemische stoffen.

Uitgetest

We zouden natuurlijk nooit over een hack schrijven zonder het zelf uit te proberen. We willen immers niet dat al onze blonde lezers plots thuis zitten met een uitgedroogde paarse coupe. Allereerst vonden wij het een stuk praktischer om de shampoo aan te brengen op droog haar. Mits je het toch 15 minuten moet laten intrekken, druppelt er geen product in je nek en kun je gewoon werken/eten/koken. Wel heb je meer product nodig omdat het niet schuimt op droog haar.

Lees ook: Cannabis op je gezicht smeren: is CBD-beauty de hype waard?

Onze conclusie: de droog-haar-methode leverde wel degelijk een mooi assig effect op dat een week later nog steeds stand hield. We hadden ook de indruk dat het onze lokken ietsje minder uitdroogde, al raden we aan om na gebruik een zilverconditioner te gebruiken. In tegenstelling tot een normale shampoo, verzorgt een zilvershampoo je haar immers niet.

Shop hieronder onze favoriete zilvershampoo’s + verzorgingsproducten:

Dit artikel verscheen eerder in aangepaste vorm op Marie Claire Nederland

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Neutraliserende shampoo, Paarse shampoo.