Getest: zijn gezichtsrollers hét geheim van een gezonde en egale huid?
© Imaxtree

Getest: zijn gezichtsrollers hét geheim van een gezonde en egale huid?

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

In Azië maken gezichtsrollers al jaar en dag deel uit van de schoonheidsroutine, en ook hier in het Westen zijn ze al een tijdje populair. Zijn ze ook onmisbaar voor een gezonde huid en een heldere teint? Wij probeerden het voor jullie uit. 

/

Ik ben geen fan van tools en gadgets in de badkamer. Opladers, pinkende lichtjes en toestellen met 10 verschillende knopjes: wat een gedoe. Een goede reiniger, een serum en een crème, effe smeren en klaar. Dat was genoeg, tot voor kort. De laatste weken ziet mijn gezicht er maar puffy uit, een combinatie van coronastress, teveel kroketten en wijntjes tijdens de feestdagen en leeftijd (40+). Ik wil ook af van een diepe frons in mijn voorhoofd en droom van een scherpe kaaklijn. Tijd voor wat meer actie in de badkamer. 

Lees ook: Cannabis op je gezicht smeren? Is CBD-beauty de hype waard?

Misschien moet ik me maar eens een kristalroller aanschaffen. Iedereen is immers in de ban van gua sha stenen en rollers en spreekt vol lof over de mirakels die ze verrichten. Vriendin Ida beweert dat de ‘flappen’ rond haar kaken na 3 maanden regelmatig rollen verminderd zijn, twee collega’s/beautykenners verzekeren me dat een jaderoller écht werkt. Ik bestel er eentje van het Belgische verzorgingsmerk Likami (shop local!). Veel gedoe kan zo’n roller niet zijn. Gewoon rollen, toch? 

Likami

Iedereen aan de gezichtsrollers

Mijn roller met zwarte obsidiaan (die samen verkocht wordt met een gezichtsserum) zou vanuit een holistisch standpunt mijn aura beschermen en reinigen en negatieve energie in zich opnemen. Andere – minder mystische – beloften van gezichtsrollers zijn onder andere: wallen en kringen onder de ogen verminderen, de bloedcirculatie stimuleren, gifstoffen afdrijven en rimpels gladstrijken, met als resultaat een frisse en glowy huid. 

Chinese keizerinnen waren in de 17de eeuw al in de weer met jade rollers, die er hun huid strak en rimelvrij mee hielden. De recente hype hebben we te danken aan Alicia Keys. In 2016 poseerde de Amerikaanse artieste zonder make-up op de cover van haar album ‘Here’. Alicia’s visagist creëerde de all-natural-look met de hulp van een wenkbrauwpotlood en een face roller. Influencers sloegen aan het testen, bloggen en posten en bam… Iedereen zat aan de rollers. 

Lees ook: Dankzij deze hack werkt zilvershampoo veel beter.

Zwaarder geschut

Veel gedoe is een roller gelukkig niet. Samen met de tool komt een gebruiksaanwijzing. Eenvoudig. De aangeraden tien minuten rollen voor het juiste resultaat duren echt heel lang, toch als je naar jezelf moet kijken in een spiegel. Dus rol ik samen met mijn roomie tijdens een gezellige babbel op de sofa met een glas wijn in de hand. Of ik kijk een serie op Netflix, ook met een glas wijn in de hand. Zo wordt het een zalig ontspannend ritueel én doe ik toch iets nuttig tijdens het bingewatchen.

Na twee weken – ik gebruik de roller enkel ‘s avonds – zie ik nog geen drastisch resultaat. De steen is lekker fris – ik hou hem onder koud water voor ik begin, sommigen leggen hem een kwartiertje in de koelkast – en dat is aangenaam. Mijn wangen krijgen (tijdelijke) blosjes en mijn gezicht glanst meer. En, even de tijd nemen voor een dosis me-time geeft een goed gevoel. Het proberen waard dus, zo’n roller. Voor die frons in het voorhoofd en sterke kaaklijn zal ik misschien ooit zwaarder geschut moeten inschakelen. 

Shop hieronder onze favoriete gezichtsrollers:

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Jade roller, Koreaans skincareritueel, Skincare.