Belgische start met artisanaal aperitief
©

Belgische start met artisanaal aperitief

Leestijd: 1 min

Volmer is een verfrissend aperitief dat ideaal is om te verkoelen tijdens een warme zomerdag. Thuis onder de parasol in een comfortabele strandstoel, of met vrienden aan tafel. Bovendien is het een drankje met een mooi verhaal.

De Provence en nostalgie, dat is wat je denkt als je een fles Volmer ziet. En dat is het ook. Want mevrouw Volmer was een weduwe die woonde en leefde in de Luberon. En telkens de ouders van Annelies Lefere tijdens hun vakantie bij mevrouw Volmer over de vloer kwamen, kregen ze de huisgemaakte aperitief geserveerd, wat niet ongewoon was in de streek. Op een dag gaf ze hen zelfs het recept prijs van haar bitterzoete drankje.

Annelies, de dame achter Volmer, had een job met verantwoordelijkheid in de voedingssector, maar droomde ervan een eigen product op de markt te brengen. Maar welk product? En wat met de onzekerheid? Het boek ‘De sleutels tot succes’ van Napoleon Hill gaf de doorslag. ‘Ik had het gevoel dat alles haalbaar is als je het kan bedenken, en zolang je erin gelooft’, zo zegt ze. En de West-Vlaamse nam ontslag, zonder enig idee te hebben waarin ze zou ondernemen.

In een eerste periode zocht ze zoveel mogelijk mensen op die met een eigen zaak gestart waren. Zo ook mensen uit de drankensector. En toen kwam het idee om iets te doen met het recept van mevrouw Volmer. Dan was het zaak om een distilleerderij te vinden. Liefst een uit de Provence. Maar dat ging niet vanzelf. Annelies’ volharding en passie hebben distilleerderij Henri Bardouin alsnog overtuigd.

Het aperitief, dat een combinatie is van roséwijn, een distillaat van zoete en bittere sinaasappel, rietsuiker en kruiden is een prima dorstlesser die puur kan worden gedronken, of met tonic of cava. Het recept met tonic willen we je alvast niet onthouden. Zo kan je het zelf ook eens proberen. Vul een koud wijnglas voor de helft met tonic, en de andere helft met Volmer. Voeg een paar ijsblokjes toe en versier met zeste van sinaasappel. En klaar!

aperovolmer.com

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: De Provence, Henri Bardouin, Luberon, Tonic, Verfrissend, Volmer, Zomeraperitief.