Vijf dingen die je nog niet wist over Joel Kinnaman
©

Vijf dingen die je nog niet wist over Joel Kinnaman

Leestijd: 2 min

Kan u weerstaan aan de charmes van Joel Kinnaman? Op dit moment is de charmante blonde Zweed de rijzende ster in Hollywood! Ontdek hier vijf bijzondere weetjes die je nog niet wist over hem.

1. Vroege vogel

Hoewel de Zweeds-Amerikaanse acteur, Joel Kinnaman nog maar 38 is, zit hij al 28 (!) jaar in het vak. Joel maakte immers op zijn tiende zijn schermdebuut met een rol in de Zweedse soap Na een pauze koos hij in 2002 opnieuw voor een acteercarrière. Zweden werd echter al snel te klein voor deze rusteloze geest, dus trok Kinnaman naar de Verenigde Staten voor een internationale doorbraak. Ondertussen zag je de acteur wellicht al aan het werk in films als Suicide Squad en Easy Money of in series als The Killing, House of Cards en Altered Carbon.

/

2. Feminist

De acteur groeide op tussen vijf zussen, waaronder zijn halfzus, de actrice Melinda Kinnaman. Van jongsaf aan kreeg hij daardoor mee dat de stem van een man en vrouw evenveel waard zijn. Geen wonder dat Joel Kinnaman mee op de barricades vecht voor de #metoo beweging en dat hij zich helemaal op zijn gemak voelde in het vrouwelijke productieteam van The Killing. Dat één van zijn zussen zowel een kind heeft met haar man als met een homoseksuele vriend past dan weer helemaal in de ruimdenkende sfeer van de Kinnaman familie, die Joel liefdevol zijn ‘tribe’ noemt. Niet te verwonderen dat het Zweedse automerk Volvo Kinnaman koos als boegbeeld. Volvo en Kinnaman delen hun visie op wat een familie nu eigenlijk is in de 21ste eeuw: geen traditionele kern maar een breed concept met uiteenlopende waarden en interpretaties.

/

3. Foute tattoo

In 2016 trad Joel Kinnaman in het huwelijk met de in België geboren globetrotter, Cleo Wattenström: geen romantische ceremonie voor het liefdespaar maar een snelle stop bij Same Day Marriage in Los Angeles. De knappe Wattenström is niet alleen model maar ook tattoo artist. Benieuwd wat zij ervan vond dat manlief na de opnames van Suicide Squad in 2016 een nogal klunzige tattoo liet zetten door zijn medespeler Will Smith…

/

4. Niet voor het geld

Dankzij zijn carrière kan Kinnaman zich wel wat luxe veroorloven. Zo wonen Cleo en Joel nu in Venice, Californië, in een huis ter waarde van 3.7 miljoen dollar. Toch blijft de acteur bescheiden. Zijn familie blijft voor hem het allerbelangrijkste in zijn leven. Dit heeft wellicht met zijn modale afkomst te maken. Voor zijn ouders deden een carrière en een welstand er niet toe. Er was altijd genoeg eten op tafel maar voor luxe was er geen geld. Wel verschaften Kinnamans ouders een jaar lang onderdak aan een familie Libanese vluchtelingen. Zelf trekt Kinnaman zich het lot aan van Amerikanen die om financiële redenen niet de juiste medische hulp kunnen krijgen, een thema dat ook in cyberpunk-serie Altered Carbon zit. En ook hier zitten Kinnaman en Volvo op dezelfde lijn: technologie en innovatie inzetten om van de wereld een betere plaats te maken, niet om jezelf te verrijken.

/

5. Borstcorrectie

En dan is er nog dat goddelijke lichaam van Kinnaman dat je in Altered Carbon regelmatig naakt kan bewonderen. Kinnaman is duidelijk gezegend met goede Zweeds genen en is heel sportief waardoor de acteur veel van het stuntwerk zelf doet. Toch moest Kinnaman plastische chirurgie ondergaan om zijn lichaam ‘toonbaar’ te maken. De Zweed heeft immerse een ‘pectus excavatum’, oftewel een ingevallen borstbeen. Dankzij twee metalen staafjes is dat niet langer zichtbaar. Toch plant Kinnaman in een volgende film wat minder strak en gespierd te verschijnen… om aan credibiliteit te winnen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Volvo.
www.volvocars.com

Commercieel team De artikels van >

Tags: Acteur, Joel Kinnaman.