Victoria Beckham ontvangt Britse onderscheiding
© Estée Lauder Victoria Beckham Collection

Victoria Beckham ontvangt Britse onderscheiding

Leestijd: 1 min

Dertien jaar na echtgenoot David, mag ook Victoria Beckham zich weldra officier van de Orde van het Britse Rijk (OBE) noemen als erkenning van haar verdiensten in mode en haar liefdadigheidswerk. 

Het is één van de belangrijkste onderscheidingen in het Verenigd Koninkrijk, en op The Queen’s lijst van New Year’s Honours prijkt dit jaar de naam van modeontwerpster en voormaling Spice Girl Victoria Beckham.

Haar label met dezelfde naam maakte een bescheiden debuut op New York Fashion Week in 2008 met slechts 10 jurken. Waar ze vroeger nog bekend stond als WAG (wives-and-girlfriends) van echtgenoot David, is ze, nauwelijks 10 jaar later, uitgegroeid tot mode-icoon. De ontwerpster heeft ondertussen diverse modeprijzen in de wacht gesleept, waaronder de Best Brand Award tijdens de British Fashion Awards in 2011 en 2014. In 2016 werd ze genomineerd voor de Womenswear Designer of the Year award.

Niet alleen haar talent als modeontwerpster maar ook haar liefdadigheidswerk wordt erkent met de OBE. Beckham is ambassadrice voor UNAIDS, waarbij ze aandacht vraagt voor vrouwen met HIV. Laatst ontwierp ze, samen met dochtertje Harper, nog een capsulecollectie waarvan de opbrengst aan Born Free America werd geschonken. Volgens een bron van The Daily Mail is Beckham nog het meest trots op de erkenning van haar liefdadigheidswerk.

Victoria Beckham combineert haar carrière met de zorg voor haar 4 kinderen: zonen Brooklyn (17), Romeo (14), Crus (11) en dochter Harper (5).

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Onderscheiding, Victoria Beckham.