Victoria Beckham en dochtertje Harper tegen HIV
©

Victoria Beckham en dochtertje Harper tegen HIV

Leestijd: 1 min

Ongetwijfeld de liefste collab van het jaar: Victoria Beckham en haar vijfjarige dochtertje Harper sloegen de handen in elkaar voor een beperkte oplage t-shirts. De opbrengst van de verkoop gaat naar de organisatie Born Free Africa.

Thank you @voguemagazine! My #WAD2016 t-shirts available tomorrow at #VBDoverSt and victoriabeckham.com x VB

Een foto die is geplaatst door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

Victoria Beckham is sinds twee jaar ambassadeur voor UNAIDS, het programma van de Verenigde Naties dat streeft naar het terugdringen van het aantal HIV-besmettingen en vecht tegen discriminatie van seropositieven. Vorige maand nog vloog de ontwerpster samen met haar zoon Brooklyn naar Kenia om de bewustwording rond HIV en aids te verhogen.

Hanging out with teenagers in Kenya.Get tested,know your status,get treatment.NO STIGMA! @unaidsglobal @brooklynbeckham XVB

Een foto die is geplaatst door Victoria Beckham (@victoriabeckham) op

De focus ligt voor Beckham als moeder bij het voorkomen van besmetting bij de geboorte, en bij de bescherming van jonge vrouwen. Volgens ONE Campaign zijn aidsgerelateerde ziekten namelijk wereldwijd de belangrijkste doodsoorzaak van vrouwen van 15 tot 44 jaar. Adolescente meisjes en vrouwen uit Zwart-Afrika lopen het meeste risico (dubbel zo veel als hun mannelijke peers) getroffen te worden.

Wereldaidsdag: Victoria Beckham en dochterje Harper tegen HIV

Naast het t-shirt voor volwassenen (€ 110) bevat de collectie ook een uitvoering voor kinderen (€ 50) en twee rode zonnebrillen: The VB (€ 345) en Supra Kitten (€ 390). De stuks zijn te koop via de webshop.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Aids, Harper Beckham, HIV, Victoria Beckham.