Dit zijn de winnaars van de Bold Woman Award België 2021
© Muriel Bernard (eFarmz) en Pauline Van Ostaeyen (Dockflow)

Dit zijn de winnaars van de Bold Woman Award België 2021

Door Margo Verhasselt
Leestijd: 1 min

Maison Veuve Clicquot heeft voor de eerste keer Belgische prijzen uitgereikt om generaties vrouwen aan te moedigen om gedurfder te zijn. Het champagnehuis reikte hun Bold Woman Award België 2021 uit aan Muriel Bernard, oprichtster van eFarmz en de Bold Future Award België 2021 aan Pauline Van Ostaeyen, oprichtster van Dockflow.

Maar er viel naast vrouwen, ook een man in de prijzen. De Bold Champion Award, een ereprijs, ging naar Marc Lemaire, Managing Direcor van VINCI Energies Belgium. De reden? Zijn concrete acties dragen bij aan een betere vertegenwoordiging en aandacht voor vrouwen in de samenleving.

De ceremonie vond plaats in het somptueuze, pas gerenoveerde Hôtel de Mérode in aanwezigheid van Jean-Marc Gallot, President van Maison Veuve Clicquot, ondernemers, industry leaders en personaliteiten.

Lees ook: Maandverband en tampons inruilen voor period panties: dit wil je weten

/

Belgische editie

2021 markeert de eerste Belgische editie van de Prijs. Deze editie is bijzonder belangrijk omdat Belgische vrouwelijke ondernemers meer dan ooit moeten worden aangemoedigd. Er zijn nog te veel structurele en mentale barrières die vrouwen tegenhouden in hun ondernemersambities, zo blijkt uit de internationale barometer van Veuve Clicquot over vrouwelijk ondernemerschap die in het voorjaar van 2021 werd gepubliceerd.

Vooral in België hebben vrouwen het gevoel dat zij zich meer als man moeten gedragen om als ondernemer succesvol te zijn. 45% van de vrouwen gaf aan het daarmee eens te zijn. Daarnaast is ook de toegang tot financiering voor een bedrijf moeilijker als vrouw. Belgische vrouwelijke ondernemers geloven dat het voorbeeld van een rolmodel van cruciaal belang is voor het ondernemerschap, maar dat rolmodel vinden is niet altijd even gemakkelijk. Veel vrouwen geven dan ook aan dat ze niet meteen een andere vrouwelijke succesvolle ondernemer kunnen noemen.

Lees ook: Herfst/winter modetrends 2021-2022: Marie Claire zet ze allemaal op een rij

“Met de resoluut optimistische en toekomstgerichte visie van het Huis als leidraad, willen we generaties vrouwen blijven inspireren om steeds doortastender te werk te gaan,” stelt Jean-Marc Gallot, President van het Maison Veuve Clicquot. “Wij hebben een immense achting voor onze finalisten, die visionair zijn, lef hebben, maatschappelijke grenzen verleggen en anderen inspireren met hun parcours. Wij nodigen vrouwen uit om zich aan te sluiten bij onze wereldwijde community van 350 vrouwen die sinds de start al met deze prijzen werden bekroond.”

Margo Verhasselt De artikels van >

Heeft nooit iets met geometrische vormen gehad tot ze naar de Brusselse binnenstad verhuisde en maakt nu meer reclame voor de hoofdstad dan pakweg de toeristische dienst. Zegt verdomd veel 'it is what it is' voor iemand die niet echt een idee heeft van wat ze doet, tenzij op het gebied van lifestyletrends dan. Altijd te vinden voor een vroege apero met een gezellige babbel op een nog toffer terras.