Van boek tot doek: 10 verfilmde boeken die je nu op Netflix kan bekijken
© Shutterstock

Van boek tot doek: 10 verfilmde boeken die je nu op Netflix kan bekijken

Leestijd: 2 min

Afgelopen zondag ging de 81ste editie van De Boekenbeurs in Antwerpen van start. Dit jaar staat de gezellige beurs helemaal in het teken van de spannende relatie tussen boek en beeld. Er worden verrassend veel goede boeken verfilmd. Deze tien verfilmde boeken kan je nu op Netflix bekijken.

De Boekenbeurs is ondertussen een vaste waarde geworden voor Belgische boekenliefhebbers. Tijdens de herfstvakantie kunnen bezoekers terecht in de Expo in Antwerpen om boeken te kopen, hun favoriete schrijvers te ontmoeten en deel te nemen aan leuke workshops en lezingen. Het thema van De Boekenbeurs 2017 is ‘boek en beeld’. Heel veel bekende en minder bekende films zijn namelijk gebaseerd op een spannend boek. Harry Potter en Lord of the Rings kennen we allemaal, maar er zijn er nog vele anderen. Benieuwd welke? Deze 10 verfilmde boeken kan je momenteel op Netflix bekijken.

The Big Short

The Big Short is een biografische, Amerikaanse film gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael Lewis. De film gaat over de financiële crisis die de Verenigde Staten van 2007 tot 2010 trof. In de film volg je drie verschillende verhaallijnen die zich elk focussen op een bepaald aspect van de crisis. Extra pluspunt: de film heeft een echte topcast met onder andere Christian Bale, Brad Pitt, Steve Carell en Ryan Gosling.

/

War Machine

War Machine is een Netflix Original film gebaseerd op het non-fictie boek The Operators van de journalist Michael Hastings. Het is een satirische oorlogsfilm waarin Brad Pitt de hoofdrol vertolkt. In het verhaal wordt generaal Glen McMahon naar Afghanistan gestuurd om een onmogelijke oorlog te winnen. Om toch een kans te maken op de overwinning kiest de generaal voor een radicale aanpak.

/

Our Souls At Night

Jane Fonda en Robert Redford schitteren samen in het romantische drama Our Souls At Night. Het verhaal gaat over twee bejaarde buren die na de dood van hun partner al jaren eenzaam wonen. Door elke nacht samen te slapen, hopen ze die eenzaamheid te verdrijven. Maar dan komt plots de kleinzoon van de vrouw tijdelijk bij haar wonen en dat stelt hun prille relatie meteen op de proef. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ritesh Batra.

/

Steve Jobs

Steve Jobs is een film uit 2015 die zich focust op de drie belangrijkste periodes in het leven van computerpionier Steve Jobs. Het biografisch drama is gebaseerd op het boek geschreven door Walter Isaacson.

/

The Shawshank Redemption

De beroemde auteur Stephen King heeft al heel wat verfilmingen op zijn naam staan zoals The Shining en It. Maar ook de klassieker The Shawshank Redemption uit 1994 is gebaseerd op een kortverhaal van de bekende schrijver. De film gaat over de corruptie in de Amerikaanse Shawshank gevangenis.

/

The Danish Girl

The Danish Girl is een populair boek geschreven door David Ebershoff. In 2015 werd het Brits-Amerikaanse verhaal ook verfilmd met Eddie Redmayne in de hoofdrol. Het verhaal, gebaseerd op waargebeurde feiten, speelt zich af in 1920 en focust op Lili Elbe, de eerste bekende transgender in de geschiedenis.

/

The Twilight Saga

Sinds kort kan je ook de volledige Twilight Saga bekijken op Netflix. De fantasyboeken van Stephenie Meyer sloegen in als een bom en zijn het begin van de populariteit van het young adult genre. De films deden de harten van vele tienermeisjes sneller slaan, onder andere door acteurs Robert Pattinson en Taylor Lautner, die respectievelijk de rol van Edward Cullen (aka de vampier) en Jacob Black (aka de weerwolf) voor hun rekening namen. Ook Kristen Stewart werd dankzij de films een heus tieneridool en mode-icoon.

/

Eat, Pray, Love

Na een pijnlijke scheiding vertrekt Liz Roberts op wereldreis op zoek naar zichzelf. Julia Roberts schittert als Liz in de verfilming van het gelijknamige boek van Elizabeth Gilbert.

/

Suite Française

Het romantische oorlogsdrama Suite Française is een film gebaseerd op een boek van de schrijfster Irène Némirovsky. Matthias Schoenaerts schittert samen met Michelle Williams in het romantische verhaal over de moeilijke liefde tussen een Franse inwoner en een Duitse soldaat tijdens de Tweede Wereldoorlog.

/

The Wolf of Wall Street

Ook de kaskraker The Wolf of Wall Street is gebaseerd op een boek. Het verhaal baseert zich op de memoires van beursmakelaar Jordan Belfort, een selfmade man die vastberaden is om het te maken in het mekka van de beurswereld. Nadat zijn bedrijf crasht, richt hij zijn eigen bedrijf op waar hij steeds opnieuw de grenzen van de wet overschrijdt. Al snel verdient hij miljoenen met zijn bedrijf, waarna hij ook zijn levensstijl steeds meer gaat aanpassen aan zijn inkomen.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Boekenbeurs, Netflix, Verfilmde boeken.