Aoste verrast met 5 soorten 100% vegetarisch broodbeleg
© Aoste, Le Végétarien Curry en Le Végétarien Gemengde Groenten

Aoste verrast met 5 soorten 100% vegetarisch broodbeleg

Leestijd: 1 min

Ja, je leest het goed: Aoste, het merk dat normaal garant staat voor flinterdun gesneden sneetjes ham, kalkoen, kip, salami en filet de saxe (om er maar een paar te noemen) brengt vegetarisch broodbeleg op de markt. 5 soorten maar liefst, verenigd onder de naam Le Végétarien.

Uit recent onderzoek* in opdracht van Aoste zelf blijkt namelijk dat 16% van de Belgen op zoek is naar vegetarische alternatieven voor de eeuwige sneetjes kaas of hesp. Om hieraan tegemoet te komen, is er nu Le Végétarien in vijf varianten: Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemengde Groeten en Méditerranée.

Allen zijn op basis van eiwitten en boordevol proteïnen, maar met een beperkt verzadigd vetgehalte (gemiddeld 1,5 %), zonder smaakversterkers of artificiële kleurstoffen, vrij van gluten, soja en lactose en bijna zonder suiker (ongeveer 0,7%). Allen dragen ze ook het Europese V-label, een kwaliteitsstempel die jou verzekert dat de producten 100% vegetarisch zijn.

“En we zijn niet van plan het daarbij te laten”, klinkt het bij Aoste’s Brand Manager Thomas De Boes. “Tegen 2018 willen we ons broodbelegassortiment nog uitbreiden met andere vegetarische alternatieven. Hier zullen wellicht ook veganistische alternatieven tussen zitten. Onze ambitie is om tegen 2025 de grootste aanbieder van veganistische alternatieven in België te worden.” Een nobel doel dat wij bij Marie Claire alleen maar kunnen toejuichen.

Le Végétarien Nature, Tuinkruiden, Curry, Gemende Groenten en Méditerranée van Aoste zijn verkrijgbaar in bijna alle middelgrote en grote supermarkten in België, €2,25 voor 100 gram.

*Bron: Onderzoek in 2016 door onafhankelijk onderzoeksbureau Ipsos Meat Observatory onder 500 consumenten.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Brood, Broodbeleg, Vegetarisch.