Last minute cadeau-inspiratie voor Valentijn: de 7 mooiste dozen vol chocolade
© Instagram @bramjaenen, Bittersweet

Last minute cadeau-inspiratie voor Valentijn: de 7 mooiste dozen vol chocolade

Leestijd: 3 min

Besef je nu pas dat het vandaag 13 februari is en dat je dus nog maar een paar uur hebt om het mooiste Valentijnscadeau aller tijden te vinden? Geen nood. Met chocolade zit je altijd goed, zeker als die verpakt zit in een prachtige, speciaal voor Valentijn ontworpen doos. Wij zetten de mooiste (en lekkerste) exemplaren van dit jaar even voor je op een rij.

1. Neuhaus

Neuhaus verrast deze Valentijn met een hartvormige doos vol lekkers. Van de driehoekige Irrésistibles Caprice, Tentation en Désir (met maar liefst 64% cacao) tot de met room gevulde Orfeo en de met gianduja gevulde horentjes van de Cornets reeks. Leuk weetje is ook dat deze doos bestaat in drie formaten. Aan jou om te kiezen of je voor een bescheiden of uitbundige liefdesverklaring opteert dit jaar.

/

2. Godiva

Ook Godiva heeft een hartvormige doos klaarliggen voor late beslissers, indien gewenst zelfs ingepakt met een roze lint dat tot in het oneindige I love you scandeert. Schreeuw je het graag van de daken? Dan is dit zeker jouw doos. Dat de inhoud ook nog overheerlijk is, is mooi meegenomen.

Pick up something special this Valentine’s Day and shop our ❤️ collection

A post shared by GODIVA (@godiva) on

/

3. Pierre Marcolini

Geen hartvormige dozen te bespeuren in de Valentijnscollectie van de Brusselse chocolatier Pierre Marcolini dit jaar, maar niet getreurd: de hartjes zitten hier aan de binnenkant. Verpakt in ronde dozen liggen ze met 16 of 36 parmantig naast elkaar te pronken in het geel, oranje, roze, rood en natuurlijk ook bruin.

Wil je helemaal wild gaan, dan kan je opteren voor La Pyramide des Coeurs, een kegel omringd met knalrode pralines waarmee je zeker indruk maakt.

/

4. Bittersweet

Een persoonlijke favoriet van ondergetekende en zonder twijfel een van de best bewaarde geheimen van Leuven: de pralines van Bittersweet. De creaties van chocolatier Bram Jaenen zijn ongewoon verrassend, met combinaties als MOK koffie en balsamico azijn (espresso yourself), limoen en Thaise basilicum (smile), chili, pinda en karamel (hot love) en gouden Carolus whiskey en peperkoek (eternal flame) of zelfs lavendel (chillax).

Maar de allerlekkerste is misschien nog de simpelste: de rolling stone vol cookiecrumble en karamel. Toppralines verpakt in stijlvolle zwarte doosjes, because what matters is on the inside.

/

5. Wittamer

Glanzende pralines in rood, fuchsia, zwart en wit sieren de Valentijnscollectie 2018 van de Brusselse chocolatier Wittamer. Ze smaken heerlijk naar zoute karamel en komen in kleine doosjes van 4 of grote van 25 stuks. Wie grote dessertplannen heeft, kan ook opteren voor de taart Le Prestige. Onder de fluwelen, roze buitenkant schuilt een limoenmousse met aardbeien tussen laagjes amandelbiscuit.

Een prachtexemplaar dat, net als de andere creaties uit deze collectie, tot stand kwam in samenwerking met artieste Maud Toussaint.

 

/

6. Mary

Geen speciale doos voor Valentijn bij Chocolatier Mary dit jaar, maar het moet gezegd: de pralinedozen die je bij deze Brusselse chocolatier heel het jaar door kan krijgen, zijn zo mooi dat je er zelfs voor Valentijn eigenlijk niets aan hoeft te veranderen. Geen wonder dat Mary zich al tot driemaal toe officieel hofleverancier mocht noemen van de Belgische koninklijke familie.

chocolade

Mary

/

7. Galler

Bij de Luikse chocolatier Galler wordt er dit jaar met wimpers gewapperd voor Valentijn. Op de pralines zelf indien gewenst of op het bijhorende kaartje. Wij smelten alvast voor deze poederachtige, blozende praline met Audrey Hepburn wimpers. Of zoals Galler het zelf op Instagram in hashtags zegt: chocolate says I love you so much better than words. 

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Chocolade, Pralines, Valentijn.