5x lunchadresjes voor vaderdag
© Shutterstock

5x lunchadresjes voor vaderdag

Door Emma Verbeke & Laurence Van Liedekerke
Leestijd: 2 min

Het is bijna zover, Vaderdag, de dag om alle stoere (en minder stoere) vaders eens goed in de watten te leggen. En aangezien de liefde van de man door de maag gaat, dachten wij: waarom hem niet eens verrassen met een lekkere lunch? Daarom hebben we vijf restaurants voor je opgelijst die de man van jouw leven ongetwijfeld zeer blij zullen maken.

1. Gillis

Zeg je tegen een man ‘eten’, dan denken de meesten ‘vlees!’. Daarom is het eerste adresje in deze lijst, hoe kan het ook anders, een keurvleesrestaurant. Gilles is het populairste vleesrestaurant van Gent. Een Schotse Black Aberdeen, Belgisch Witblauw of West-Vlaams rood; er is meer dan genoeg keuze aan sappige entrecôtes. ’s Middags kan je bij Gillis kiezen tussen een quick of slow lunch, die beiden overheerlijk zijn.

#vlees! 🍺

Een bericht gedeeld door Pieter Marechal (@pietermarechal) op

Gillis, Hoogstraat 23, Gent, www.gillisgent.be.

/

2. Vol-ver

Vol-ver kreeg onlangs een eerste Michelinster en terecht. Het gezellige restaurant in Marke is the place to be voor culinaire hoogstandjes en unieke, vernieuwende recepten. Kok Sébastien stond al in de keuken van verschillende toprestaurant zoals het Hof van Cleve en Comme Chez Soi. In het sfeervolle zwart-wit ingerichte restaurant kan je een heerlijke tweegangenlunch eten die dagelijks anders is en varieert al naargelang het marktaanbod.

#tarbot #mossel #foodstagram #foodie #instafood #dinner

Een bericht gedeeld door Vol-Ver (@vol_ver) op

Vol-ver, Watervalstraat 23, Marke, www.vol-ver.be.

/

3. Ciro’s

Ciro’s is al jaren een begrip in Antwerpen. Op Vaderdag (en alle andere dagen van het jaar) kan je er genieten van overheerlijk klassieke Belgische keuken. De steak Ciro is al sinds 1960 een echte klassieker. Verder kan je er, onder andere, ook stoofvlees, paling in ’t groen en asperges à la Flamande eten.

Lekkah 🙏 #aboutlastnight #ladiesandfood

Een bericht gedeeld door Nabila Plompen (@nabsiee) op

Ciro’s, Amerikalei 6, Antwerpen, www.ciros.be.

/

4. Bistro Tribunal

Van buitenaf lijkt Bistro Tribunal eerder nietszeggend, maar schijn bedriegt, want achter de grijze façade schuilt een restaurant waar elke vlees- en wijnkenner met plezier de voeten onder tafel zal schuiven. Je stuk vlees selecteer je hier eerst in de gekoelde toog, waarna de kok des huizes het in een mum van tijd op je bord tovert, vergezeld van een saus naar keuze, een frisse salade en handgesneden frietjes. Proef hier zeker ook eens de gekoelde rode wijn – ja, we weten dat dat raar klinkt, maar wij waren zeer aangenaam verrast en steken sindsdien ook af en toe een fles rood in de koelkast.

vaderdag lunch vlees

Facebook @BistroTribunal

Bistro Tribunal, Vaartstraat 9, Leuven, www.bistrotribunal.be.

/

5. #Food

In dit atypische Brugse restaurant hoef je geen traditionele keuken te verwachten. Verrassing is hier troef, onder andere dankzij het heerlijke promenade menu. Daarbij kies je een van de zes mysterieus omschreven menu’s om je vervolgens te laten verrassen door de heerlijk tapas en gerechten van het restaurant. Minder avontuurlijke eters kunnen ook gewoon een van de lekkere gerechten op de kaart kiezen.

Last nights feEEeaAaaASsTtTtt

Een bericht gedeeld door Lilani Toms-Hardman (@g_ooey) op


#Food, Oude burg 30, Brugge, www.hashtagfood.be.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Brunch, Food, Lunch, Restaurant, Vaderdag.