Us by Night komt voor de derde keer terug naar Antwerpen
© Rizon Parein

Us by Night komt voor de derde keer terug naar Antwerpen

Leestijd: 1 min

In november wordt de Antwerpse Parkloods opnieuw het ruige decor voor Us by Night, een Belgisch design and creativity festival dat (inter)nationaal creatief talent viert. Op 22,23 en 24 november wordt het pand omgetoverd tot een creatief pretpark geïnspireerd op de originele Brooklyn Night Bazaar.

De unieke nocturne werd drie jaar geleden voor het eerst in België geïntroduceerd door 3D designer  en curator Rizon Parein. Us by Night bleek al sinds de eerste editie een succesvolle formule. In de vorige editie kreeg het evenement maar liefst 5000 bezoekers uit meer dan twintig landen over de vloer.

Alternatief voor een nachtje stappen

In november is de Antwerpse Parkloods drie nachten lang de place to be voor liefhebbers van design en creatievelingen. Je vindt er een mix van LED-muren, kunstinstallaties en podia met meer dan 60 gerenommeerde sprekers. Op de mainstage werpen meer dan 25 internationale sprekers een licht op de wondere wereld van fotografie, film, illustratie en andere vormen van moderne kunst. Daarnaast kan je zelf ook vragen stellen in de Q&A room of zelf aan de slag gaan in de tutorial room.

En er is nog zoveel meer! Us by Night barst dit jaar nog meer uit zijn voegen met video-installaties, arcade games, tattoo shops, live painting en acts, air hockey en talloze street food kraampjes. “We willen een toonaangevend aanbod voor creatievelingen en professionals, maar ook voor nieuwsgierigen. Ons evenement is een alternatief voor een avondje stappen. Uitgaan is dringend aan een update toe en in de toekomst willen we daarbinnen het Us by Night-verhaal nog verder in uitrollen”, aldus Parein.

Bij een impressionante locatie hoort ook een spetterende line-up. Zo ontdek je er werk van het Belgische Base Design, die al eerder hun stempel drukten op het MOMA en de brand identity van Nasa. De Amerikaanse illustratrice Shantell Martin werkte onder andere al met Kendrick Lamar en beroemde merken als Tiffany & Co en PUMA. Nog meer bekende namen zijn Mirko Borsche, Jonas Lindstroem en de piepjonge Brusselaar David Uzochukwu.

P.S.: In het novembernummer van Marie Claire kan je een interview met Tim Coppens, een van de sprekers, lezen.

Us by Night. 22-23-24 november 2018, van 16 tot 24 uur. Damplein 2, 2000 Antwerpen. Een combiticket voor het volledige weekend kost 135 euro.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Design, Festival, Nocturne, Us by Night.