Uitgetest: slugging, de nieuwste Koreaanse beautytrend
© Imaxtree

Uitgetest: slugging, de nieuwste Koreaanse beautytrend

Door Esther Marneffe
Leestijd: 2 min

Slugging is de nieuwe hype in beautyland. Na je avondritueel smeer je een dikke laag vaseline op je gezicht zodat alles een hele nacht kan intrekken. Maar is de Koreaanse beautytrend de hype waard? Wij testten het voor je uit.

/

Slugging, wat is dat?

Slugging komt overgevlogen uit Korea, is een hype in Azië en wordt nu ook hier steeds populairder. De naam komt van het woord slug, dat naaktslak betekent. Het staat voor je gezicht ’s nachts insmeren met vaseline om uitdroging van de opperhuid tegen te gaan. Dit creëert een beschermlaag waardoor geen water ontsnapt door de lipidenbarrière en je huid beter gehydrateerd blijft.

Bovendien helpt het ook de effecten van de vooraf aangebrachte producten te versterken. Naast een gevoede huid, zou het ook een heerlijke natuurlijke glow opleveren.

Er kwam al wat kritiek op beautytrend omdat slugging de huid kan afsluiten en poriën verstopt kunnen raken. Wie een vettige huid heeft met neiging tot acne, laat deze trend dan ook beter aan zich voorbij gaan. Er zijn ook nachtmaskers die hetzelfde effect hebben, maar wat milder – lees: minder vettig – zijn. Nog een optie is om de vaseline niet op heel je gezicht te smeren, maar enkele droge zones uit te kiezen zoals in de onderstaande TikTok-video:

@erinduganjurchakReply to @villanadel81 if loving Vaseline is wrong, I don’t want to be right!! #skincare #vaseline #slugging #beauty♬ Elastic – Joey Purp

/

Enkele tips voor gebruik

Vaseline is een dikke en vooral vettige substantie. Eens het op je gezicht zit, plakt alles. Je kan dus niet meer even aan je neus krabben wanneer je jeuk hebt. Het is dan ook aangeraden om slugging pas toe te passen net voor je gaat slapen en er niet eerst nog een aantal uur mee in de zetel te zitten.

De vaseline blijft heel de nacht als een dikke laag op je gezicht zitten. Het trekt niet in je huid, dat is ook niet de bedoeling. Dat betekent wel dat ’s ochtends heel je hoofdkussen vol vaseline hangt als je geen maatregelen neem. Met een handdoek over je kussen slapen, is dan ook aangeraden.

De volgende ochtend pas je best een double cleansing-ritueel toe. Dat wil zeggen: je gezicht twee keer na elkaar wassen met een gezichtsreiniger. Ook een reinigingsdoek of een washandje kan helpen om de vettige substantie van je gezicht af te krijgen.

/

Mijn ervaring

Stagiaire Esther heeft de minst vettige huid van de redactie, en probeerde de slugging-trend een week lang uit. Haar relaas:

“Mijn ervaring met slugging was ondanks het ongemak best positief. Ik heb een gemixte huid. Mijn T-zone wordt sneller vettig van bepaalde producten terwijl de huid ter hoogte van mijn jukbeenderen soms heel droog aanvoelt. Tegen mijn eigen verwachtingen in maakte slugging mijn gezicht helemaal niet vettig. Na de eerste nacht was mijn gezicht al zachter en voelde hij minder uitgedroogd aan. Mijn huid voelde sterker en flexibeler en straalde de rest van de dag.”

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De beauty- en badkamergeheimen van Ellen VandammePigmentvlekken verminderen: Dit werkt echt tegen hyperpigmentatieDeze tips helpen je van je wallen, kringen en een vermoeide huid af

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Koreaanse beauty, Slugging, TikTok.