De beauty- en badkamergeheimen van Ellen Vandamme
© Ellen Vandamme

De beauty- en badkamergeheimen van Ellen Vandamme

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

Een magische balsem, een bus droogshampoo en een stel goede genen: 'The Soul Store'-eigenares Ellen Vandamme over haar beautygeheimen.

/

Vertel iets over je ochtendroutine.

“Tijd om rustig op te staan is er niet bij op weekdagen. Mijn man vertrekt naar het werk voor de twee kinderen opstaan. Maar ik ben een ochtendmens, dus douchen en koffie heb ik niet nodig om wakker te worden. Dat scheelt tijd. ’s Morgens doe ik geen uitgebreide reiniging. Ik heb een gevoelige huid en wil ze niet overbelasten. Ik start met een verfrissende face mist, van Loveli. Ik masseer een gezichtsolie in – het Facial Balancing Elixir van Merme – gevolgd door een oogserum. Een minerale fond de teint, oogpotlood, mascara en lippenbalsem maken de verzorging af.”

En je avondritueel, hoe ziet dat er uit?

“Ik heb de gewoonte om ’s avonds te douchen om de dag af te sluiten. Tijdens het douchen reinig ik mijn gelaat met de Cleansing Milk van Likami en hun handige reinigingspad. Ik herhaal de stappen van ’s morgens: een face mist, gezichtsolie en oogserum. ’s Avonds mag mijn verzorging wat rijker zijn dus breng ik een extra hydraterende crème aan, de Facial Intensive Hydrating Cream van Likami. De geur alleen al is puur genieten.”

Welk beautyproduct kan je niet missen?

“Egyptian Magic, een balsem volgens een eeuwenoud recept, met 6 pure ingrediënten: olijfolie, bijenwas, honing, stuifmeel, koninginnegelei en propolis. De balsem hydrateert de huid intens, verzacht kloven en maakt de lippen zacht. In de winter gebruik ik hem ook vaak als gezichtsmasker. En ik verzorg er de eczeemplekjes van mijn dochter mee. Een allrounder om in huis te hebben.”

Naar welk mirakelproduct ben je nog op zoek?

“Een lasertoestel dat ook blonde haartjes epileert. Voor zover ik weet hebben de bestaande lasertoestellen enkel vat op donkere haartjes. Pech voor mij.”

/

Je lievelingsbeautyadresjes?

“Als ik mezelf wil verwennen, kies ik voor een gelaatsverzorging bij Instituut Sento Bene in Oostkamp. Zaakvoerster Herlinde werkt volgens de 5 elementenleer. De vijf elementen, vuur, aarde, metaal, water en hout, vertegenwoordigen elk een fase van de cyclus die de natuur doorloopt. Heel leerrijk om daar meer over te weten te komen. Vanaf het ogenblik dat ik aankom op het landelijke adresje, overvalt me een zengevoel.”

Je ultieme trucje om er snel beter uit te zien?

“Ik ben een grote fan van droogshampoo. En zeker als die lekker ruikt en een volumeboost geeft, zoals de vegan droogshampoo van Roze Avenue.”

rv

Welke beautytrend zegt je niets?

“Mijn tanden laten bleechen. Het resultaat ziet er vaak erg nep uit.”

Hoe ga je om met ouder worden?

“Ik sta er niet bij stil. Ik voel me jong en heb het geluk om goede genen te hebben. Van mijn mama leerde ik me van jongs af goed te verzorgen. Zowel mijn mama als mijn grootmoeder zien er altijd piekfijn uit. Ik vind het een kleine moeite en hou van het ritueel om me ‘mooi’ te maken.”

Nog een laatste beautytip?

“De beste beautytip kreeg ik van mijn mama: breng je anti-aging oogverzorging ook aan op je bovenlip. De huid boven de lippen krijgt het soms hard te verduren en kan net zoals de huid rond de ogen sneller verouderen. Dus kan je maar beter proactief aan de slag gaan.”

Meer info op de website.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: De beauty- en badkamergeheimen van Pascale Naessens, Sabine Peeters en Nanja Massy

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Beautygeheimen.