Pigmentvlekken verminderen: Dit werkt echt tegen hyperpigmentatie
© persdoc, Eucerin®

Pigmentvlekken verminderen: Dit werkt echt tegen hyperpigmentatie

Leestijd: 2 min

Een egaal perzikhuidje, wie droomt er niet van? Jammer genoeg kunnen de zon, een zwangerschap of huidveroudering leiden tot ontsierende pigmentvlekken die niet gemakkelijk te camoufleren zijn. Wij leggen je haarfijn uit wat er echt helpt om deze huidverkleuringen aan te pakken.

First things first, wat is hyperpigmentatie nu eigenlijk? Door een overproductie aan melanine ontstaan er donkere vlekken op de huid die kunnen verschillen qua kleur, omvang en vorm. Het kan iedereen overkomen, wat ook je leeftijd of je huidskleur is. Meer zelfs, één op drie¹ van de vrouwen heeft last van dit schoonheidskwaaltje. Er bestaan ook verschillende varianten van hyperpigmentatie, waaronder pigmentvlekken die worden veroorzaakt door de zon. Dit soort vlekjes zijn meestal klein en donker. Je ziet ze vooral verschijnen op plaatsen die vaak aan zonlicht worden blootgesteld, zoals ons gezicht, handen en armen.

Zwangerschapsmasker

Maar de zon is niet de enige oorzaak van hyperpigmentatie. Post-inflammatoire hyperpigmentatie komt ook regelmatig voor, vaak bij mensen met een onzuivere huid. Dit soort vlekken kan ook ontstaan door cosmetische behandelingen zoals dermabrasie, laserbehandelingen en chemische peelings. Bij een zwangerschapsmasker ontstaan er onder invloed van hormonen vlekken op het gezicht of de armen. Ze hebben vaak een onregelmatige vorm en kunnen behoorlijk groot worden. Ze treffen 10 tot 15% van zwangere vrouwen² en ook wie de pil neemt kan er last van hebben.

Een indrukwekkend gamma

Fien, een 32-jarige mama van twee dochtertjes vertelt over hoe er enkele jaren geleden, toen ze zwanger was, plots bruine vlekken op haar gezicht verschenen. “Ik dacht dat ze zouden verdwijnen, maar helaas was dat niet zo. Elke zomer werd het opnieuw erger. Als ik met mensen aan het praten was, dan dacht ik steeds dat ze naar mijn voorhoofd keken. Ik voelde me daar heel beschaamd en ongemakkelijk bij.” Fien was dan ook helemaal in de wolken wanneer ze het Anti-Pigment assortiment van Eucerin® leerde kennen. “Anderhalve maand later zijn mijn vlekken bijna niet meer zichtbaar. Voor mij heeft deze verzorging mijn leven echt veranderd! Ik hoop oprecht dat mijn verhaal andere vrouwen kan helpen.”

Een doeltreffende verzorging

Het Anti-Pigment gamma van Eucerin® bevat een gepatenteerd bestanddeel Thiamidol³ dat al na twee weken4 gebruik zichtbaar pigmentvlekken vermindert. Deze verzorgingslijn bestaat uit een Dagcrème met SPF30, een Nachtcrème, een Spot Corrector en het Serum Duo. Dit succesvolle sterproduct uit het gamma kreeg een nieuwe verpakking waardoor je het gemakkelijker kan doseren. En omdat de zon een van de grootste oorzaken van hyperpigmentatie is, ontwikkelde Eucerin® een zonneproduct specifiek voor de hypergepigmenteerde huid, de Sun Fluid Pigment Control SPF 50+. Zo bescherm je je huid al bij de eerste zonnestralen en help je te voorkomen dat je pigmentvlekken groter worden en dat er nieuwe vlekken ontstaan!

¹Bron: onderzoek Instar, Consumer Tracking, 500 respondenten, België, 2019 — in de apotheek en parafarmacie verkrijgbare verzorgingsproducten: 36% van de vrouwen ouder dan 18 jaar zegt getroffen te zijn.

²Bron: The International Dermal Institute, Melasma Unmasked by Dr Claudia Aguirre quoting Kang, H. Y., & Ortonne, J. P.(2010). What should be considered in treatment of melasma. Annals of Dermatology, 22(4), 373-378

³Thiamidol gepatenteerd in Frankrijk, België, Nederland (EP 2 758 381 B1). Gebruik producten met Thiamidol maximaal 4 keer per dag.

4Klinische score gerealiseerd bij 32 tot 35 personen (afhankelijk van het geteste product).

 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Eucerin®.

Eucerin.be

Lees ook:

Slow travel: wat is het en hoe pas jij het toe? 

Met deze insider tips wordt online daten een fluitje van een cent 

Keep it simple: de beste tips van Hannah Murray, Global Artistic Director van Bobbi Brown

 

Commercieel team De artikels van >

Tags: Eucerin, Gelaatsverzorging, Gezicht, Make-up.
!-- Start Secure Pixel Call / marieclaire_plc0002 (Marie Claire_ron_branded content_-_-_pcc_nl_Anti Pigment_d144454) Placement -->