Deze tips helpen je van je wallen, kringen en een vermoeide huid af
© RV

Deze tips helpen je van je wallen, kringen en een vermoeide huid af

Door Kim De Craene
Leestijd: 2 min

"Schoonheid komt van binnenuit", zegt men wel eens. Maar dat is tijdens een langdurige pandemie en bijhorende lockdown niet zo eenvoudig. Minder slaap, veel zorgen en extra stress hebben een negatieve invloed op je huid. Met deze hulpmiddeltjes en verzorgingstips maak je komaf met donkere kringen, pufferige wallen en een vermoeide huid.

“Door het warme water van je douche worden belangrijke en natuurlijke oliën die de huid beschermen tegen uitdroging en beschadiging weggespoeld”, zegt visagiste Sophie Engelen, die een gezonde glow als haar signature look omschrijft.

Koude douches voor een gezonde huid

“Hoe heter de douche, hoe meer de huid uitdroogt. Beëindig een douche met ijskoud water. Enkele minuten onder een koude straal bevordert de bloedcirculatie waardoor je een gezonde gloed krijgt. Koude douches geven energie en stimuleren de aanmaak van endorfine, de stof die ervoor zorgt dat je een aangenaam gevoel krijgt. En dat bepaalt toch ook een deel van je uitstraling.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SOPHIE ENGELEN (@sophie.engelen)

/

Masseer je gezicht om wallen te voorkomen

Wakker worden met wallen onder de ogen en een pufferig gezicht? Masseer de toxines weg en verwen jezelf na een koude douche met een korte gezichtsmassage. “Lymfeklieren zijn verantwoordelijk voor de afvoer van vocht en afvalstoffen. Het toepassen van een lymfemassage van het gezicht kan vochtophoping, zwellingen en wallen verminderen. De collageenaanmaak stimuleren en spanningen loslaten. Masseer met de hand of gebruik een gua sha-tool”, aldus Engelen.

Huidverzorging tegen een doffe huid

Na een lange winter ziet onze huid er wel eens vaal of dof uit. “Een peeling op basis van fruitzuren gaat dode huidcellen verwijderen en de poriën verfijnen waardoor de huid weer kan stralen en je terug een gezonde teint krijgt. Het zorgt er ook voor dat andere verzorgingsproducten beter de huid kunnen indringen.” Door de milde werking is een enzympeeling ook geschikt voor een gevoelige en fijne huid.

/

Hydrateren tegen donkere kringen

Stress en vermoeidheid remmen de productie van stoffen die de huid gehydrateerd houden af waardoor het natuurlijke proces van celvernieuwing onder druk komt te staan. Extra hydratatie is dus belangrijk en de geschikte oogverzorging is essentieel. De huid rond de ogen is dunner en gevoeliger dan de rest van het gezicht, waardoor deze regio kwetsbaarder is.

Een wit potlood verbergt roodheid en wallen

Speel af en toe eens vals met make-up. “Zet een wit oogpotlood aan de binnenkant van je oog. Dat camoufleert roodheid en geeft een frissere uitstraling. Veel poeder en te zware make-up benadrukken de uitgedroogde staat van de huid, waardoor ze er doffer gaat uitzien. Een concealer is vaak te dik: ik meng fond de teint met een beetje highlighter en breng de mix al deppend onder de ogen en wenkbrauwen aan. Een tikje highlighter op de jukbeenderen en neusbrug zorgt voor een zachte glow. Een rozige tint op de appeltjes van de wangen, liefst in een crèmeachtige textuur, geeft je een gezonde en natuurlijke blos.”

Lees meer Marie Claire op: Getest: zijn gezichtsrollers hét geheim van een gezonde en egale huid?; Zo voorkom en verminder je rimpels volgens een huidexpert; De beauty- en badkamergeheimen van Pascale Naessens

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >