Uitgetest: op sterrenrestaurant nog voor de horeca open gaat
©

Uitgetest: op sterrenrestaurant nog voor de horeca open gaat

Leestijd: 1 min

We kijken massaal uit naar de mogelijke heropening van de horeca op 1 mei. Wie daarop niet wil wachten, kan nu al genieten van de betere restaurantervaring dankzij de samenwerking tussen sterrenchef Kevin Lejeune en hotel Steigenberger Wiltcher's. Wij testten het voor jullie uit. 

/

Chef-kok Kevin Lejeune

Ondanks de vele schitterende takeawayformules die standaard afhaalvoedsel doen verbleken, kunnen weinig alternatieven tippen aan de betere restaurantervaring. Zo een waarbij je niet in je eigen woonkamer eet, behandeld wordt als een koning, de wijn à volonté wordt bijgeschonken, zelf geen borden moet dresseren en niet achterblijft met een berg afwas op eigen rekening.

Het Brusselse hotel Steigenberger Wiltcher’s komt nu met een alternatief dat dé ideale tussenoplossing moet zijn. Samen met Kevin Lejeune, de chef van La Canne en Ville in Elsene, serveren zij sterrenmaaltijden waarmee ze de eenvoudige roomservice willen overklassen. Voor de gelegenheid bouwden ze de kamers op de eerste verdieping om tot individuele eetzalen. Slapen doe je op de overige etages, zodat je geheel coronaproof precies echt ‘op restaurant’ gaat.

Overtreft verwachtingen

Midden in de kamer wacht ons een piekfijn gedekte tafel. Compleet met zeemzoete muziek op de achtergrond en gedimd licht dat ons in de sfeer brengt. Alleen het uiteinde van het bed dat blijkbaar vast genageld zit aan de muur, herinnert ons eraan dat we niét – weliswaar met twee – op restaurant zitten. De maître d’hôtel van La Canne en Ville geeft het startschot van de avond met een glas champagne.

Hierna volgt een 4-gangenmenu dat onze verwachtingen overtreft. Wat betreft de hapjes, springt voor ons de kaviaar met pompoen en appelsien eruit. Een combinatie van smaken die verrassend goed samengaan, tegen onze eigen verwachtingen in. Bij het voorgerecht – een taartje van filo met vadouvan (de Franse interpretatie van een Indiaas gefermenteerd specerijenmengsel, red.) overheersen de kruiden een tikje te veel. Al imponeert chef-kok Le Jeune meteen daarna opnieuw met de rilette van forel met fijne kruiden en krokant koekje.

Daarna volgt een nog grotere smaakexplosie: het hoofdgerecht dat bestaat uit het meest sappige stukje melkkalf dat we ooit proefden, gecombineerd met fijne knolselder en cashewnoten, afgewerkt met truffel. Ook het dessert is top: ijs van geitenmelk, meringue, pistachenoten met een frisse toets van mango.

Een goed alternatief

Het is onmogelijk om een restaurantervaring helemaal te dupliceren zonder de omgeving van een restaurant zelf. Maar deze oplossing van Kevin Lejeune en Steigenberger Wiltcher’s komt érg dicht in de buurt. Het is een fijn en luxueus alternatief voor foodies die niet kunnen wachten tot 1 mei, en de majestueuze setting van het Brusselse hotel leent zich hier perfect toe.

Actie ‘Sterrenverblijf’

Van 2 maart tot 10 april voor maximaal 40 personen per avond. 4-gangenmenu en hapjes die elke week aangepast
worden. Diners van dinsdag tot zaterdag, alsook in het paasweekend, inclusief paasmaandag. Aankomst tussen 19.00 en 20.00 uur.

Forfait van € 150 euro per persoon bovenop het tarief van de kamer. Meer info op de website.  

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Sterrenrestaurant, Uitgetest.