Trend: winterbarbecue
©

Trend: winterbarbecue

Leestijd: 1 min

Wil je na het zoveelste kalkoen- of hamdiner of gourmetavond wel eens wat anders om Kerst bij te vieren? Organiseer een gezellige samenkomst met vrienden en familie voor een originele winterbarbecue! 

Decoreer je tuin of terras met lichtjes en slingers, laat de glühwein vloeien en geniet van elkaars gezelschap rond het knetterende vuur. De trend komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en Canada, waar men zich allesbehalve laat tegenhouden door lage temperaturen. Vraag je gasten hun warmste muts mee te brengen en voorzie voldoende dekentjes om het optimaal gezellig te maken.

Wat doet het ’s winters goed op de barbecue? Verval niet in de typische zomerslaatjes en -groenten maar grill eens pastinaak, savooikool of knolselder tussen het vlees. Liefhebbers kunnen zich tegoed doen aan witloof en spruitjes, en een aardappel in de schil doet het ook steeds goed bij kinderen. Het vlees komt perfect tot zijn recht met warme kruiden als gember, kurkuma of gemarineerd in rode wijn. Gepofte kastanjes en geroosterde marshmallows sluiten de avond met een heerlijke zoetigheid af. Succes!

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Barbecue, Diner, Eindejaarsfeesten, Feestdagen.