Last minute kerstcadeau: Reproduction of Familiar Fantasies van Maison Margiela
© Maison Margiela

Last minute kerstcadeau: Reproduction of Familiar Fantasies van Maison Margiela

Leestijd: 1 min

Nog een plekje onder de kerstboom om dringend op te vullen? De gender-anonieme, poëtische eau de parfums van Maison Margiela vallen door hun fabelachtige verhalen en exclusiviteit ongetwijfeld in de smaak. 

De parfums uit de Replica-serie die uitkwam in 2012 zijn gemaakt om de gebruiker terug te brengen naar herkenbare, bijna collectieve herinneringen. ‘Beach Walk’ is in deze serie de meest bekende en triggert herinneringen aan zilte zeelucht en zonnige zandstranden. De reeks wordt nu uitgebreid met parfums geïnspireerd door wonderlijke fantasieën.

Dancing on the Moon roept het beeld op van danser in en lang gewaad die tussen arabeske poses over het elusieve maanoppervlak glijdt. Deze verkwikkende en onmiskenbaar optimistische geur doet minerale elementen en bloemen samensmelten. Een zachte, lichtbloemige geur met een warme basis van muskus, ambergris en vanille.

Een geüpdatete klassieker: Across Sands is een gedurfde, fruitige oudgeur verzacht met warme aardenoten van dadels en kaneel en verfrist door groene injecties van osmanthus en davana. Aan de basis ligt patchoeli en cistus. De inspiratie voor dit brouwsel is het onbegane pad. Mirages, buitenaardse oases en fruit en bloemen die floreren langs de duinen in de droge hitte.

De oudste mythologieën vreesden en eerden de natuurfenomenen. De ziel en essentie van het woud vind je terug in een flesje Soul of the Forest: een onzichtbare aanwezigheid die vibreert in ons bewustzijn. Soul of the Forest is een frisse, levendige en vooral groene geur. Zijn wortels zitten in een plantachtige zoetheid, zwevend tussen boomsap en schors. Piment zorgt voor een pittig accent in een harmonie van groene cistus- en balsemzilverspartwijgjes, zwarte bessen, mos, patchoeli en cederhout.

Als je een superkracht zou mogen kiezen, welke zou het zijn? Veel dromers kiezen ervoor te kunnen vliegen. Flying doet denken aan ijzig frisse lucht, een ultieme high dat zorgt voor een moment van extase. De luchtige citrus bouwt verder op een frisse, verleidelijke basis van muskus en mos met pieken van bergamot, neroli en oranjebloesem absolue. Amandelbloesem en ylang-ylang in het hart maken van deze geur een zonnige hoogvlieger.

De parfums uit de reeks Replica: Reproduction of Familiar Fantasies van Maison Margiela zijn verkrijgbaar in de boetiek Maison Margiela en bij Ici Paris XL. Voor 100 ml betaal je € 125.

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Across Sands, Dancing on the Moon, Flying, Maison Margiela, Soul of the Forest.