Het Gentse NONA Drinks staat synoniem voor alcoholvrije spirits gedistilleerd uit zorgvuldig geselecteerde kruiden, handgemaakt in België. Het ontstond in oprichtster Charlottes zoektocht naar een waardig alcoholvrij alternatief dat niet moet onderdoen voor een échte cocktail. Denk: geen mierzoete mocktail of saaie limonade. Ze ontwikkelde na haar studies als bio-ingenieur dan ook de allereerste Belgische alcoholvrije gin op basis die ze NONA June doopte. Om het smakenpallet van 9 kruiden waaronder jeneverbes, citrusvruchten en basilicum vorm te geven deed ze beroep op gerenommeerde chefs en sommeliers. En het resultaat mag er zijn. NONA werd al snel geserveerd in sterrenzaken zoals The Jane en bouwde een stevige fanbasis uit in heel België. Na het succes van NONA June, volgde al snel NONA Spritz, een alcoholvrij alternatief voor de klassieke Italiaanse spirit op basis van 27 slim samengevoegde kruiden waaronder sinaasappelzeste, bloedsinaasappel en gentiaanwortel.
Lekker én gezond alternatief
De 100% natuurlijke spirits van NONA zijn niet alleen alcoholvrij. Een cocktail met NONA bevat maar liefst minder dan 1/10 van de calorieën van een alcoholische cocktail. Je drinkt ze op precies dezelfde manier als spirits mét alcohol: puur, on the rocks, met tonic of in een mocktail.
In het kader van Tournée Minérale selecteerden we vier recepten op basis van NONA June en NONA Spritz. De mocktails doorstaan de ELLE-smaaktest met verve. Proef je mee?
NONA June & Tonic
Voor de liefhebbers van Gin&Tonic en een cocktail die snel klaar is!
Ingrediënten
- 5 cl NONA June
- 10 cl Indian tonic
- Ijs
- Basilicum
- Sinaasappelzeste
Bereiding
- Schenk 5cl NONA June in een cocktailglas, voeg 10cl Indian Tonic toe en roer zachtjes.
- Werk af met een basilicumblad en sinaasappelzeste.
NONA June & Basil
De perfecte combinatie van zoet en zuur!
Ingrediënten
- 5 cL NONA June
- 3 cL Versgeperst limoensap
- 2 cL Suikersiroop
- 8 Basilicumblaadjes
Bereiding
- Combineer alle ingrediënten, inclusief de blaadjes basilicum, in een cocktailshaker met veel ijs en giet de mix uit in een mooi cocktailglas zonder ijs.
- Garneer met een blaadje basilicum.
- Geen suikersiroop in huis? Zo maak je het zelf!
- Je kunt ook gemakkelijk je eigen suikersiroop maken door eenzelfde hoeveelheid suiker en water te mengen en het op een laag vuur te laten sudderen.
- Roer en wacht tot de suiker in een vloeibare siroop is gesmolten.