De make-uplook van de Dior SS23 haute-coutureshow toegelicht
© Dior

De make-uplook van de Dior SS23 haute-coutureshow toegelicht

Door Kim De Craene
Leestijd: 1 min

Diors creatief directeur Maria Grazia Chiuri liet zich voor de haute-couturecollectie lente-zomer 2023 inspireren door Josephine Baker, de danseres, zangeres en feministe die honderd jaar geleden naam maakte in Parijs. De Belg Peter Philips zorgde voor bijpassende mysterieuze en glamoureuze beautylooks.

/

Peter Philips, sinds 2014 creative and image director bij Christian Dior Makeup, zorgde voor een portie drama met een gedurfde, glanzende smoky eye.

Lees ook: Muze van Dior én spion: wie was Josephine Baker?

“Ik accentueerde de ogen met een combinatie van grijze oogschaduw en zilver, maar bracht die op een licht vervaagde manier aan”, zegt Philips. Ook op het onderste ooglid kwam een laag oogschaduw, wat zorgde voor een optisch groter oog. Het resultaat was tegelijkertijd een donkere en heldere look, een beetje wazig en niet te gepolijst. De wenkbrauwen bleven natuurlijk en subtiel, Philips definieerde en structureerde ze met de Diorshow Brow Styler en Diorshow On Set Brow.

/

Aandacht voor skincare

Zoals steeds besteedde Philips veel aandacht aan skincare.

De Belgische visagist liet de teint van de huid natuurlijk en egaal. “Ik gebruikte als basis het Rose Advanced Serum, gevolgd door de Crème Texture Essentielle en een serum rond de ogen. De Forever Glow Veil Primer zorgde voor glans.” Een foundation egaliseert de teint, wat de make-upartiest deed met behulp van Forever Skin Effect Correct.

Dior

Om de aandacht niet af te leiden van ogen, bleven de lippen sober en natuurlijk. De tint werd aangepast aan de huidskleur van de modellen.

Philips koos uit de reeks tinten van de Mitzah Collectie, nude, rose feline, nude fauve en soft burgundy, en bracht ze zachtjes aan op de rondingen van de lippen. Ook de nagels bleven natuurlijk en transparant. Hairstylist Guido Palau gaf de modellen een glitzy, roaring twinties coupe.

 

Lees ook: Aveda krijgt B Corp duurzaamheidslabel, wat is dit juist?

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Dior, Make-up, Peter Philips.