Tien bijzondere locaties om te trouwen in België
© Kasteel Den Brandt

Tien bijzondere locaties om te trouwen in België

Door Sophie Demanet  & Emma Verbeke
Leestijd: 3 min

Een trouwlocatie staat vaak bovenaan de checklist voor de toekomstige bruid en bruidegom. En daarom besloot Marie Claire om jullie een handje te helpen in de zoektocht naar een locatie. Hier zijn tien indrukwekkende locaties om te trouwen in België.

/

Hotel Métropole

Als je droomt van een stadshuwelijk is het Hotel Métropole in Brussel misschien wel de locatie van jouw dromen. Het hotel is een 19de-eeuws instituut in het hart van de Brusselse uitgaansbuurt. Je vindt het hotel op het mythische De Brouckèreplein. De locatie is de belichaming van charme en authenticiteit.

Met een banketzaal die als historisch monument is geclassificeerd, tal van suites en een eigen restaurant, beleef je in het hotel de dag van je leven. De benedenverdieping in Franse renaissancestijl met de glas-in-lood ramen en marmeren vloer is bovendien het toppunt van chic.

Hotel Métropole, De Brouckèreplein 31, 1000 Brussel. Meer informatie vind je op de website

Meer lezen? Belgische bruidsmode: deze merken staan op onze radar

/

Kasteel van Ruisbroek

Dit charmante landgoed aan de rand van Brussel heeft drie lounges, een rookruimte en een prachtige oranjerie. Het is compleet ingericht in barokke stijl en heeft ook prachtige tuinen, inclusief fontein. Als je op zoek bent naar een locatie die tegelijk oud en modern is, dan heb je die nu gevonden!

Kasteel van Ruisbroek, Karel Gilsonstraat 15, 1601 Ruisbroek. Meer info vind je op de website

/

Engelenburcht

Op de site van het oude Ursulinenklooster in Tildonk vind je de prachtige Engelenburcht. Het voormalige klooster bestaat al sinds 1818 en werd in 2002 een beschermd monument. De locatie werd omgetoverd tot een sociale campus, waar je ook terecht kan om te eten. Daarnaast is het ook mogelijk om de zalen te huren voor speciale gelegenheden. De sfeer van de locatie is ideaal om jouw sprookjeshuwelijk te vieren!

Engelenburcht, Kruineikstraat 5, 3150 Tildonk. Surf voor meer info naar de website

Meer lezen? Stap voor stap naar het perfecte huwelijk: jouw to-dolijst in 12 maanden

/

Chalet Robinson

In het hart van het Ten Kamerenbos vind je de charmante Chalet Robinson, de perfecte locatie voor wie aan het water wil trouwen. Je kan er vieren in alle rust en stilte, ver weg van het drukke stadsleven. Ook de gezellige binnenkant is ideaal voor al wie op zoek is naar een landelijke, maar toch elegante trouwlocatie. Aangezien je met een bootje naar de locatie wordt gebracht, kom je onmiddellijk in een romantische bui.

/

Gruuthuus

Trouwen in een charmante, 14de eeuwse kelder? Het kan in Gent! Het Novotol verhuurt haar prachtige, maar vooral unieke kelder voor diverse evenementen. De locatie is perfect voor een kleinschalig feest in een bijzondere setting. Het is ook mogelijk om naast de kelder ook het gezellige terras met uitzicht op de kruidentuinen te huren.

locaties trouwen

Foto: Gruuthuus

Gruuthuus, Hoogpoort 50, 9000 Gent. Meer informatie vind je op de website

/

De Serre

In het hartje van Antwerpen vind je De Serre. De groene locatie met prachtige prairietuin is uniek in zijn soort en zal je gasten aangenaam verrassen. Het statige herenhuis kan tot 180 personen verwelkomen en is dus perfect voor jouw trouwfeest. Nog niet overtuigd? Bekijk dan zeker eens de virtuele tour die aangeboden wordt op de website.

De Serre, Lange Gasthuisstraat 29-31, 2000 Antwerpen. Meer informatie vind je op de website

Meer lezen? Trend: steeds meer Belgen hernieuwen hun huwelijksgeloften

/

Poortgebouw

De unieke ligging van restaurant Poortgebouw zorgt zonder twijfel voor een wonderlijk feest. Door het statige gebouw en de prachtige inkleding voelt de locatie bijna als magisch aan.  Voor wie in de zomer trouwt, is er ook de mogelijkheid om het feest te vieren in de aanliggende tuin.

Restaurant Poortgebouw, Groenplaats 1, 3621 Oud- Rekem. Surf voor meer informatie naar de website

/

Kasteel Den Brandt

Voel je als een echte sprookjesprinses op een trouwfeest in Kasteel Den Brandt. In het prachtige kasteel vind je authentieke salons met parketvloeren, kroonluchters en andere luxueuze details. Vanuit de salons heb je telkens zicht op het prachtige park en de vijver. Het is de ideale locatie voor iedereen die op zoek is naar dat tikkeltje meer.

Kasteel Den Brandt. Beukenlaan 12, 2020 Antwerpen. Meer informatie vind je op de website

/

Les Comptes de Méan hotel

Dit oude gebouw in het centrum van Luik werd vier jaar geleden gerenoveerd . Het is de eerste en enige vijfsterrenzaak in de regio Luik. Het heeft maar liefst zeven verdiepingen en een open terras. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, keer je in de locatie terug naar de tijd van de graven en gravinnen dankzij de luxueuze balzaal.

Hotel Les Comptes de Méan. Mont Saint-Martin 9-11, 4000 Luik. Meer info vind je op de website.

/

Hangar58

Nood aan een grote locatie om al jouw vrienden en familie uit te nodigen? Dan is Hangar58 in Genk misschien de plek van jouw dromen. Vanuit de zaal heb je zicht op de oude stad van Bokrijk. Extra bijzonder is de videomappingtechnologie op de locatie. Het biedt je de mogelijkheid om je eigen foto’s of persoonlijke boodschappen te projecteren op de gebouwen van de oude stad. Voor een extra romantische ervaring is het zelfs mogelijk om een intrede met paard en kar te doen.

Hangar 58. Herkenrodeplein 5, 3600, Genk. Surf naar de website voor meer informatie. 

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: België, Huwelijk, Trouwen, Trouwlocaties.