Snoepen voor foodies
©

Snoepen voor foodies

Leestijd: 1 min

Attentie, zoetekauwen! Maison Dandoy en Pierre Marcolini komen elk met een gelimiteerde oplage van prachtige dozen, gevuld met zowel klassiekers als nieuwigheden. Deze lekkernijen zijn net zo lekker als ze mooi zijn! 

Maison Dandoy Summer Explorer Kit

Dandoy

Geïnspireerd door de kinderlijke beleving van zomerse avonturen creëerde Maison Dandoy een koekjesdoos om herinneringen in te bewaren. Denk aan gedroogde bloemen, gevonden schelpjes of briefjes van vakantieliefdes.

Maar eerst is er natuurlijk het leegmaken van de doos (feest!): zes koekjes, variërend van amandelkrokantjes tot de nieuwe mueslikoekjes met rood fruit, worden vergezeld door de verfrissende drank Simone à Soif in drie smaken: Appel & Geranium, Aardbei & Melisse en Komkommer & Munt. Alle smaken zijn vrij van toegevoegde suikers en kleur- en bewaarmiddelen.

De tal van andere verrassingen verklappen we natuurlijk niet…

De Summer Explorer Kit kost € 55 en koop je via www.maisondandoy.com.

Maison Pierre Marcolini + AMI – Alexander Mattiussi 

Pierre Marcolini Ami

Hun gedeelde liefde voor Parijs is wat haute chocolatier Pierre Marcolini en modeontwerper en designer Alexander Mattiussi inspireerde om de handen in elkaar te slaan. Het resultaat is deze kijkdoos, ontworpen als een televisie uit de jaren ’50 met op het scherm de smalle straatjes van de stad van de liefde, de kiosken en la Butte Mont-Martre, waar Mattiussi met scooter én eeuwige muts voorbijraast en Marcolini trots voor zijn boetiek poseert.

De lades van de doos bevatten negen ambachtelijke pralinés met ingrediënten waaronder cashewnoten uit Vietnam, Ceylonkaneel en Nougat uit Montélimar, en twee smaken van de nieuwe Barre2 Chocolat: een knipoog naar de ouderwetse chocoladereep die op school wel eens als ruilmiddel dienst deed. Heel wat lekkers dus.

Voor deze doos met bijhorende tote bag betaal je € 45. Vanaf 26 augustus beschikbaar in alle boetieks van Pierre Marcolini in Europa en in de gloednieuwe Pop-upstore in de Carrousel du Louvre te Parijs. Watertanden mag natuurlijk nu al.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Chocolade, Dandoy, Food, Foodie, Koekjes, Pierre Marcolini.