Achter Slō schuilt Margo Voets (28), een onderneemster die barst van de ideeën. Zelf getogen en geboren in Leuven, kreeg Margo het idee voor Slō na een tijdje in Antwerpen en Gent te hebben gewoond. Eenmaal terug in haar geboortestad zag ze een gat in de markt: “Ik miste nieuwe concepten zoals deze en dacht: ik doe het gewoon zelf.”
Slō zag het daglicht: een gezellige bistro met minimalistisch interieur waar je zowel terecht kan voor een glaasje (natuur)wijn vergezeld van hapjes als een casual diner bestaande uit deelgerechten. “Ik houd van een easy going concept waarbij je op het moment zelf kan beslissen of je al dan niet wil blijven plakken”, aldus Margo.
Op het menu bij Slō
Margo legt uit dat Slō staat voor ‘slow food’ en ‘slow living’: “Slow food staat voor de simpele maar goede keuken die we hier serveren: kwaliteit boven kwantiteit. Zo houden we de kaart bewust klein. Bovendien komen de deelgerechtjes niet allemaal tegelijkertijd op tafel, maar serveren we deze gerecht per gerecht.”
View this post on Instagram
“Slow living wijst op het cleane interieur, zonder al teveel prikkels. Dit zorgt ervoor dat gasten kunnen focussen op de persoon waarmee ze aan tafel zitten, het moment zelf en de smaken. Daarbij werken we niet met shiften en krijgen gasten hun tafel de hele avond lang. Zo krijgen ze het gevoel dat ze uren bij Slō kunnen blijven zitten, met een leuk muziekje op de achtergrond.”
Drankenkaart
Op de drankenkaart vind je zowel natuur- als klassieke wijnen. Die mix is een bewuste keuze. “Ik ben zelf een echte wijnliefhebber en hou van natuurwijn maar vind dit iets helemaal anders dan klassieke wijn. Daarom probeer ik op de wijnkaart een goede balans te bieden tussen de twee ”, licht Margo toe.
Tip: De pét-nat (afkorting voor pétillant naturel oftewel natuurlijke schuimwijn) vormt de perfecte start van een geslaagde avond bij Slō.
Spijskaart
Op de spijskaart vind je verschillende appetizers waaronder krokante bruschetta met geitenkaas en chutney van rode ui alsook Rubia Gallega-ham van bij De Laet & Van Haver (deze laatste is een echte aanrader!). De deelgerechten wisselen maar er staan steeds een burrata en ceviche op de kaart, weliswaar in een ander jasje en met seizoensgebonden ingrediënten. Wij proefden er rivierkreeft krokketten, burrata met sardientjes en ceviche met zeebaars. Simpel maar lekker en bovendien complementair bij de wijn. We sloten af met de cheesecake met bramen en speculaas, vergezeld van een espresso martini, gemaakt volgens de regels van de kunst.
Waarom Slō een bezoekje waard is
Het mooie interieur, gezellige terras, de uitgebreide drankenkaart en smakelijke gerechten zijn echter niet de enige reden voor een bezoek aan Slō. Zo startte Margo anderhalf jaar geleden met kitchen takeovers, die ze nu maandelijks georganiseerd. “Twee vrienden, zelf hobbykoks, kwamen met het idee voor een kitchen takeover en dat bleek een groot succes. Er volgden nieuwe edities met onder andere Loïc Van Impe en Sarah Renson.”
“Tijdens de kitchen takeovers kunnen de chefs volledig hun eigen ding doen in de keuken. Drie avonden lang serveren ze een eigen menu met aangepaste wijnen. Dit zorgt voor een volledig nieuwe dynamiek in de zaak, en laat gasten toe om weer een andere keuken te ontdekken”, vertelt Margo.
“Daarnaast serveren we elke eerste zondag van de maand pizza in samenwerking met Vedette Pizza. Tot slot organiseren we elke laatste zondag van de maand SLŌMOTION, een nieuw concept. Hierbij draait een dj de hele dag plaatjes in de zaal terwijl twee jonge chefs achter het fornuis staan. Zij zorgen voor hapjes en burgers, ikzelf voor de wijn, en de gasten voor de sfeer!”