Slaperig achter het stuur? Een powernap is de enige oplossing
© Unsplash

Slaperig achter het stuur? Een powernap is de enige oplossing

Leestijd: 1 min

Tijdens de vakantiemaanden trekken we er massaal op uit met de auto. Urenlang kilometer vreten, het zit al gauw in de kleren, en de vermoeidheid zal zich ongetwijfeld laten voelen. Uit recente cijfers blijkt dat slaperigheid een rol speelt bij 1 op de 5 zware verkeersongevallen. Dus, dronken rijden is volledig "not done", maar slaperig achter het stuur zitten evenmin.

Hoe los je dat op? Las frequent korte slaappauzes in.

Powernaps in de kijker

De nieuwe Beloofd!-campagne van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) spoort bestuurders aan om minstens acht uur te slapen voor ze aan een lange autorit beginnen. Ook een powernap is een efficiënte oplossing voor slaperigheid achter het stuur. Een korte slaappauze zorgt ervoor dat je fris genoeg bent om maximum twee uur verder te rijden

VSV zet powernaps deze zomer extra in de kijker. Op verschillende snelwegparkings worden opvallende plaatsen ingericht waar je een krachtige powernap kan houden. Sterker nog, vrijwilligers delen er slaapmaskers uit voor een optimale nachtrust. Op de Beloofd!-website kan je ook officieel beloven om niet slaperig te rijden. De powernap-parkeerplaatsen zijn te vinden in Mannekesvere (E40), Jabbeke (E40), Minderhout (E19) en Ruisbroek (E19). Daarnaast kan je ook leuke prijzen winnen door een foto van je beste powernapmoment te delen.

De powernapmomenten vinden plaats op 14 juli in Minderhout, 21 juli in Jabbeke en 28 juli in Ruisbroek. Meer informatie over de campagne vind je op de website.

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Autorijden, Powernap, Slaperigheid, VSV.