De mooiste koffietafelboeken voor in jouw interieur
©

De mooiste koffietafelboeken voor in jouw interieur

Door Louise-Marie Servranckx
Leestijd: 3 min

Koffietafelboeken zijn al lang niet meer enkel een leuk extraatje voor in de woonkamer. Ze zijn voor velen ook een bron van inspiratie. Of je nu een liefhebber bent van kunst, geschiedenis, architectuur, mode of reizen, er is altijd wel een koffietafelboek dat bij jouw interesses en interieur past. Wij selecteerden de mooiste en interessantste koffietafelboeken van het moment.

‘Woman Before Fashion’ by Diane Vön Furstenberg & Nicolas Lor

Diane Vön Furstenberg & Nicolas Lor

Diane Vön Furstenberg is al sinds de jaren ‘70 een mode-icoon dankzij haar kenmerkende wikkeljurk die dit jaar 50 jaar wordt. Nicolas Lor schreef het boek als een eerbetoon aan de creatieve visie en feministische filosofie van Diane Vön Furstenberg en haar gelijknamige merk. Uniek en eigentijds: dit is het verhaal van de onnavolgbare ontwerpster, haar merk en de belangrijke rol van één enkele jurk die zoveel jaren later nog steeds vrouwen inspireert.

Diane Vön Furstenberg & Nicolas Lor: Woman Before Fashion, € 53,15, is onder andere hier te koop. 

/

‘Zadig & Voltaire’ – 25th anniversary book launch

Zadig & Voltaire

Zadig & Voltaire, synoniem voor een moeiteloze rock-‘n-roll-stijl, is een Frans modemerk gevestigd in Parijs, opgericht door Thierry Gillier in 1997. Deze langverwachte debuutmonografie weerspiegelt de geschiedenis van het merk, aan de hand van de meest memorabele collecties, reclamecampagnes en iconische momenten. Het boek is prachtig geïllustreerd met foto’s van enkele van de meest grote namen in de modefotografie, zoals Inez & Vinoodh en Olivier Zahm.

Zadig & Voltaire, € 56,70, is onder andere hier te koop.

/

‘Creating Infinity: Yayoi Kusama x Louis Vuitton’

Yayoi Kusama & Louis Vuitton

Louis Vuitton onthult Creating Infinity: Yayoi Kusama x Louis Vuitton, een boek dat de uitzonderlijke samenwerking benadrukt tussen de wereldberoemde kunstenares Yayoi Kusama en het modehuis. De lezer kan zich verdiepen in de kunstwerken van deze avant-gardistische kunstenares en de revolutionaire modecollectie waarvoor ze samenwerkte met Louis Vuitton. Hiernaast bevat het boek ook reflecties van de bekendste kunstenaars en muzikanten van het moment, waaronder Arca, Katherine Bradford, Anne Imhoff, Ryan McNamara, Raúl de Nieves, Ryan Trecartin, Nora Turato en Jacolby Satterwhite.

Creating Infinity: Yayoi Kusama x Louis Vuitton is verkrijgbaar in Louis Vuitton-winkels en kost € 350.

/

‘Christian Dior-Christian Bérard: Joyful melancholy’ by Laurence Benaïm

Christian Dior & Christian Bérard

Editions Gallimard presenteert in samenwerking met Dior een nieuw boek. Laurence Benaïm blikt daarin terug op de oprechte relatie tussen Christian Bérard en Christian Dior. Christian Bérard, ook bekend als Bebè, was een Franse kunstenaar, mode-illustrator en ontwerper. “Alles van Dior zit in Bérard, alles van Bérard zit in Dior”, aldus Laurence Benaïm. Het boek is prachtig geïllustreerd met kunstwerken en prachtige foto’s. Het brengt het Parijs van de kunstenaars tot leven, van de Roaring Twenties tot de bevrijding, van de Boeuf sur le toit tot de Café Society van de naoorlogse jaren.  Een ode aan vriendschap en dromen.

Christian Dior – Christian Berard: A Joyful Melancholy, € 28,48, is onder andere hier te koop.

Lees ook: Vijf boeken om mee te nemen op vakantie

/

‘Gimme More’ by Ganni

Ganni

Ganni is een Deens kledingmerk dat bekend staat om zijn eigentijdse, stijlvolle en eclectische ontwerpen. Het werd zo’n 20 jaar geleden opgericht door Ditte and Nicolaj Reffstrup. Ze begonnen als een kleine boetiek in Kopenhagen, maar groeide al snel uit tot een internationaal bekend label dat geliefd is bij iedereen. Ze brachten het boek Gimme More al een tijdje geleden uit, maar het mag toch zeker niet ontbreken in jouw collectie koffietafelboeken. Ook is het gedrukt op duurzaam en gerecycled papier en biedt het lezers eindeloze inspiratie voor een Scandi-coole levensstijl.

Gimme More, € 59, is onder andere hier te koop.

/

‘Hay’ by Rolf and Mette Hay

HAY

Ook voor het volgende koffietafelboek blijven we in Denemarken. HAY is een Deens designmerk dat internationaal bekend staat om zijn eigentijdse en innovatieve meubels, verlichting en woonaccessoires. Het merk werd opgericht in 2002 door Rolf en Mette Hay, en is sindsdien niet meer weg te denken in de wereld van modern design. In dit boek leer je over de geschiedenis van het merk en kan je ook veel inspiratie opdoen voor je eigen interieur.

Hay, € 30,99, is onder andere hier te koop.

/

‘Le Chouchou’ by Jacquemus en Martin Parr

Jaquemus

Le Chouchou, het derde boek van Jaquemus en Martin Parr is sinds vorige week te koop. Deze release is de opvolger van Jaquemus’ twee vorige boeken, Images (2020) en Marseille je t’aime (2017). Het nieuwste boek van het Franse modehuis is een samenwerking met de legendarische Britse documentairefotograaf en fotojournalist, Martin Parr. Hij is bekend voor zijn fotografische projecten met een kritische blik op de moderne samenleving. Het is een unieke combinatie die dan ook revolutionair belooft te worden.

Le Chouchou, € 60, is onder andere hier te koop.

Vond je dit interessant? Lees dan ook: Kleur in je interieur: zo kies je de juiste tint

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Interieur, Koffietafelboeken, Kunst, Mode.