Kleur in je interieur: zo kies je de juiste tint
© Lannoo

Kleur in je interieur: zo kies je de juiste tint

Door Lisa Aelvoet
Leestijd: 1 min

Kleur in je interieur brengt niet alleen leven in de brouwerij maar beïnvloedt ook de sfeer in je stekje. De juiste tint kiezen is tricky, maar met deze tips kom je al een heel eind!

/

‘The Complete Book of Colourful Interiors’ door Iris De Feijter en Irene Schampaert biedt naast een tweehonderdtal inspirerende foto’s, talloze hands-on tips van internationaal gerenommeerde interieurarchitecten, verfspecialisten en kleurenpsychologen en is daarmee meer dan een koffietafelboek.

Lees ook: De interieurtrends die je in 2021 in huis wil halen

1. Roze

The_Complete_Book_of_Colourful_Interiors_-_Roze

Roze verlicht niet alleen spanning maar werkt ook kalmerend en neutraliseert stress. Het is niet saai en zelfs een tikkeltje sensueel. Last but not least brengt roze de bloeddruk omlaag waardoor het een rustgevend effect heeft, ideaal voor de slaapkamer!

2. Geel

The Complete Book of Colourful Interiors - Geel

Geel weerkaatst het (zon)licht mooi en brengt daardoor een warme gloed in je interieur. Het is bovendien de ideale kleur voor je thuiswerkplek want het stimuleert je brein en boost je creativiteit. Daarenboven kan het ook stress of zelfs burn-out verlichten.

3. Blauw

The_Complete_Book_of_Colourful_Interiors_Blauw

Woon jij in een appartement dat eerder aan de kleine kant is? Dan is blauw wellicht iets voor jou. De kleur laat ruimtes optisch groter en lichter lijken. Bovendien is de tint turkoois uiterst geschikt voor badkamers: het verfrist de geest en geeft extra energie. Blauw is een natuurlijke kleur en brengt ons daarom dichter bij de natuur.

Je vindt deze en veel meer kleurinspiratie terug in ‘The Complete Book of Colourful Interiors’.

Lees meer: Deze kamerplanten wil je dit jaar in huis halen, Binnenkijken in het kantoor van ‘The Blonde Salad’, Architectuur: deze iconische huizen in België moét je gezien hebben.

 

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Boek, Interieur, Kleur.