Series en films om te kijken nu het buiten bloedheet is
© I May Destroy You - HBO

Series en films om te kijken nu het buiten bloedheet is

Leestijd: 2 min

Met temperaturen vlot boven de 30 graden is het puffen en zweten geblazen deze week. Wie net zoals ons liever binnenblijft met een ventilator of tien rond zich heen, sommen we een aantal films en series op die de moeite waard zijn.

/

American History X (film)

In dit politiek-psychologische drama speelt Edward Norton de rol van neonazi Derek. Na de moord op 2 zwarte jongeren belandt hij in de gevangenis, waar hij na verloop van tijd tot inkeer komt. Eenmaal buiten heeft hij de grootste moeite om ervoor te zorgen dat zijn jongere broer (gespeeld door Edward Furlong) niet dezelfde racistische tour opgaat. De film dateert uit 1998 maar is pas sinds begin augustus te zien op Netflix. Jammer genoeg is de prent nog steeds heel erg actueel.

Te zien op Netflix.

Netflix

/

Martin Margiela: In his Own Words (documentaire)

Deze film is verplicht kijkvoer voor elke modeliefhebber! In de prent geeft de Belgische modeontwerper Martin Margiela, nadat hij heel zijn carrière lang onzichtbaar bleef, een persoonlijke blik in zijn archiefmaterialen. Je komt te weten waarom zijn eerste modeshow eind jaren tachtig voor een schok zorgde in de modewereld, waarom hij uit de industrie stapte en tal van bekende (mode)gezichten leggen uit wat hem zo invloedrijk heeft gemaakt. Wie graag wil weten hoe de ontwerper er nu eigenlijk uitziet, is eraan voor de moeite. Hoewel je zijn stem hoort en zijn handen ziet, blijft hij zelf wederom uit beeld.

Te zien op Dalton.be

Dalton

/

I May Destroy You (serie)

In deze gloednieuwe dramareeks van HBO wordt het leven van Arabella op z’n kop gezet wanneer iemand iets in haar drankje doet en ze wordt verkracht. Michaela Coel, die zelf ooit werd aangerand, schreef de serie, was ook mede-regisseur en speelt bovendien de hoofdrol. Verschillende buitenlandse media tippen het als de beste serie van het jaar, en daar kunnen wij alleen maar mee instemmen.

Te zien op Telenet Play en Play More. 

HBO

/

I Am Not Okay with This (serie)

In deze Netflix Original reeks volgen we het leven van Sydney, een pubermeisje dat worstelt met haar uiterlijk, lastige thuissituatie, seksualiteit en … het feit dat ze met haar brein mensen kan vermoorden. Een superkracht waarvan ze – als vanzelfsprekend – geen idee heeft hoe ermee om te gaan. Wie fan was van ‘The End of the F***ing World’ zal ook deze serie graag bingewatchen.

Nu te zien op Netflix. 

Netflix

/

Work It (film)

Wat van een luchtiger niveau is de film ‘Work It’ – overigens geproduceerd door Alicia Keys. Middelbare scholier Quinn Ackerman (gespeeld door Sabrina Carpenter) wil toegelaten worden tot een prestigieuze universiteit, maar krijgt te horen dat ze slechts kan aangenomen worden als ze ook deelneemt aan boeiende buitenschoolse activiteiten. Zoals dansen bijvoorbeeld. Omdat de groep van haar school niet met haar wil samenwerken, besluit ze zelf haar eigen crew samen te stellen. Soms een beetje clichématig, desondanks toch fijn om te kijken.

Nu te zien op Netflix.

Netflix

/

High Maintenance seizoen 4 (serie)

Een cannabiskoerier (een rol van Ben Sinclair) rijdt New York door op zijn fiets en laat je kennismaken met zijn bijzonder diverse en extravagante klantenbestand. De serie loopt ondertussen al 8 jaar en is momenteel aan zijn vierde seizoen bezig. De reeks blijft verrassen door de interessante portretten van de wietgebruikers. Van een rijke dame in de Upper East Side tot groezelige figuren in de armste wijken van de stad.

Te zien op Telenet Play en Play More. 

HBO

/

The Call of the Wild (film)

Deze film wordt ook wel eens Lassie 2.0 genoemd. Het vertelt namelijk het verhaal van hond Buck, die op een nacht ontvoerd wordt bij zijn baasje om in Canada als sledehond te gaan werken. Een verfilming van het gerennomeerde boek van Jack London. Harrison Ford die de rol van John Thornton speelt, weet hem uiteindelijk te redden waarna zijn tocht naar huis kan beginnen. Ideaal om samen te kijken met je kroost.

Te zien op Proximus Pickx en Telenet Play en Play More.

Proximus

 

 

 

 

 

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Film, Netflix, Serie, Telenet.