De “black panther”- suit heeft namelijk ook een medisch voordeel: het is ontworpen om bloedklonters tegen te gaan, want het technische vernuft* van deze legging houdt namelijk de bloedsomloop op gang. Serena beviel nog geen tien maanden geleden van een dochtertje Alexis, maar kreeg ernstige complicaties door een longembolie. Na haar herstel bekende Serena dat het geen haar scheelde of ze was er aan bezweken.
Bloedklonters
Ondanks de bloedklonters en bijkomende fysieke ongemakken, slaagt ze er toch in een comeback te maken… En hoe! Tijdens haar eerste grand slam toernooi speelde ze tegenstandster Kristyna Pliskova naar huis. Zélf wijt ze dat voornamelijk aan haar outfit:
“Het voelt alsof dit pak alle vrouwen vertegenwoordigt die mentaal of fysiek veel hebben meegemaakt, en de kracht vinden om back on track te komen, vertrouwen in zichzelf te hebben en in zichzelf geloven.“, klonk het overtuigd.
Via het catsuit – waarin ze zich naar eigen zeggen een “Warrior princess” voelt – wil dus ook een boodschap van eigenwaarde uitdrukken:
“Ik heb absoluut het gevoel dat het een kans is om een hele andere groep geweldige vrouwen en kinderen te inspireren.”
Dat kan inderdaad wel tellen als een portie feminist fitspiration.
https://www.instagram.com/p/BjX1maqloXv/?taken-by=serenawilliams
Serena The Warrior Princess
Hoe werd de catsuit ontwikkeld?
- Het oorspronkelijke ontwerp was blauw.
- Het pak was bedoeld als een power suit (om haar te helpen herstellen).
- Toen Serena de eerste sample ontving, was de heupriem rood – die moest eigenlijk zwart zijn. Maar ze vond het er zo geweldig uitzien, dat ze niets meer aan die kleur wou wijzigen.
- *Het duurde exact twee jaar om het ontwikkelingsproces van de catsuit te voltooien.