Nieuwe beauty hotspot in Brugge: de Caudalie boetiek met spa
©

Nieuwe beauty hotspot in Brugge: de Caudalie boetiek met spa

Leestijd: 1 min

Na 25 landen is België aan de beurt en opende Brugge de eerste Caudalie winkel en spa van ons land! En wel in het hartje van de stad in de steenstraat 3.

Het schoonheidsmerk Caudalie groeide op enkele jaren uit tot een groot internationaal merk dat in 25 landen aanwezig is. In Europa is er ondertussen  -buiten Spanje, Portugal en Zwitserland- in elk land een Caudalie Spa en shop te vinden.

Brussel en Antwerpen waren ook kandidaat bestemmingen, maar omdat Brugge blijkbaar de meeste toeristen lokt en de drukst bezochte stad van België is, werd het Brugge. Al zit het feit dat ze op deze fantastische locatie stuitten er zeker ook voor iets tussen.

De winkel

In de boetiek is bijna alles gelinkt met merk. Zo zijn zelfs de houten schuiven gemaakt van hetzelfde hout als de wijnkisten die het merk gebruikt.

En om  hun specialisten letterlijk zo goed mogelijk de knepen van het vak bij te brengen wordt er nu zelfs in Frankrijk een school opgericht om de schoonheidsspecialistes van Caudalie de juiste behandelingen en technieken aan te leren.

Wie een bezoek brengt aan de winkel kan er beroep doen op een gratis consultatie. Er wordt een analyse van je huid gemaakt -met speciale apparatuur- en afgeleid daarvan wordt er een verzorgingspakket op maat voorgesteld, voor jouw huidtype.

De spa

De uitgebreide verzorgingen vinden uiteraard plaats in de twee cabines. Je kiest uit een eenvoudig aanbod van gelaats- en lichaamsverzorgingen. Geen toeters en bellen, wel heel degelijke verzorgingen, zoals het hoort. Je ontsnapt hier een uur aan de realiteit.

Caudalie

Het merk Caudalie

Caudalie staat bekend om haar natuurlijke producten met vinotherapie. Ze gebruiken de actieve stoffen afkomstig van de Franse wijngaarden. Zo bevatten ze polyfenolen: een extract uit druivenpitten dat antioxiderend werkt en veroudering tegen gaat, Vinefirine: het sap van de wijnstok dat pigmentvlekken bestrijdt en je teint doet stralen. En reservatol, een extract van de wijnstokken dat verstevigend werkt en rimpels tegen gaat. Druivenwater wordt toegevoegd om te hydrateren.

De producten van Caudalie zijn ook gewoon in de apotheker te vinden.

Een groen geweten

Verder is het merk groen van inborst. Je vindt geen parabenen, minerale oliën en producten van dierlijke oorsprong terug in de samenstellingen. Ook de vervaardiging van de producten zelf gebeurt op een zo ecologische mogelijke manier: ze hergebruiken hun afvalwater,  maken verpakkingen uit 100 % gerecycleerd papier, en ze planten bomen. Zo streven ze ernaar om tegen 2010 wereldwijd 6 miljoen bomen te hebben geplant!

Ontdek hier welk beautymerk eindelijk ook in België te koop is.

Laura de Coninck De artikels van >

Laura is meester in de kunsten en sinds elf jaar ook journaliste, ze schrijft over beauty - Make-up is immers ook een soort verf voor het gezicht- en gezondheid. Ze koestert een grote passie voor schoonheid en parfums. Daarnaast maakt ze nog regelmatig illustraties en vrij werk voor tentoonstellingen.

Tags: Biologisch, Brugge, Caudalie, Groene cosmetica, Hotspot, Spa, Verzorging, Wellness.