Sebago opent eerste Belgische winkel in Antwerpen
© Pers

Sebago opent eerste Belgische winkel in Antwerpen

Leestijd: 1 min

Antwerpen heeft er een nieuwe aanwinst bij. Vandaag opent het Amerikaanse cultmerk Sebago een eerste vestiging in de gekende modestraat de Nationalestraat. Opnieuw een goede reden voor een dagje Antwerpen.

/

De naam Sebago verwijst naar het Sebago-meer, een gigantische plas in het zuiden van Maine in de Verenigde Staten. De naam werd bedacht door een lokale indianenstam, de Abenaki’s, en betekent letterlijk ‘grote hoeveelheid water’. Aan de oevers van dit meer richtten een lokale schoenenverkoper en twee zakenmannen in 1946 een fabriek voor handgenaaide schoenen op. Al snel kreeg Sebago een reeks beroemde fans als John Fitzgerald Kennedy en Audrey Hepburn.

Lees ook: Eerste Brussels Jewellery Week zet juwelen en hun ontwerpers in de kijker

De Sebago Classic-mocassin wordt tot vandaag met de hand en dezelfde knowhow vervaardigd. De veroveringstocht buiten de VS begon in 1964, toen Sir Francisco Gaudier een paar classic penny loafers kocht in Zwitserland. Hij was zo’n grote fan van de ambachtelijk vervaardigde schoenen dat hij spontaan naar Maine afzakte om de fabriek een bezoekje te brengen. Het betekende meteen ook een nieuw zakelijk avontuur voor beide partijen, want hij was de man die het merk in Europa zou gaan verdelen. De Europeanen waren al snel verleid door de charme van de Amerikaanse loafers, en er volgden nieuwe modellen om de Europese jetset tijdens hun vakanties aan de Côte d’Azur te vergezellen: zowel de Docksides als hun kleurrijke tegenhanger de Spinnaker werden een instantsucces.

/

Sebago zet voet aan wal in België

Vandaag opent Sebago een eerste winkel in België. Het Amerikaanse schoenen- en kledingmerk werkte voor de inrichting van de flagship store in de Antwerpse Nationalestraat, pal over het ModeMuseum en de winkel van Dries Van Noten, samen met architecte Sarah Livemont. Zij transformeerde het authentieke herenhuis tot een pand waar de op de natuur geïnspireerde collectie aan Campsides, Citysides én Docksides stralen in stijl.

Speciaal voor de opening van deze winkel ontwierp Sebago een exclusieve patch die de Antwerpse skyline representeert om zo de liefde voor deze stad nogmaals te benadrukken. Je vindt de patch in de winkel op een uniseks hoodie, de Sebago-sweater en T-shirt.

Patch exclusief ontworpen voor de Sebago Antwerpen store

SEBAGO flagship store

Nationalestraat 15-17
Antwerpen
België

Timon Van Mechelen De artikels van >

Als mode-expert weet hij trends en ontwikkelingen als geen ander te duiden. Is weg van Dries Van Noten en Prada en ziet zijn kleren als waardevolle investeringen. Haalt evenveel plezier uit de stockverkopen als jij uit je verjaardag, kerst en zomervakantie samen. Vindt verder weinig bevredigender dan te veel natuurwijn drinken en mensen kijken op een terras.

Tags: Antwerpen.