S.O.S uitgroei: mijn kapper en nagelsalon zijn toe, wat nu?
© GettyImages

S.O.S uitgroei: mijn kapper en nagelsalon zijn toe, wat nu?

Door Enya Torrez
Leestijd: 4 min

#Blijftinuwkot. En dat doen we massaal. Maar dat betekent ook geen afspraak met onze geliefde kapper of nagelstyliste. Toch blijven die haren en nagels maar groeien. Wat nu gedaan? Wij vroegen aan enkele experten hoe jij jouw uitgroei van thuis uit kan temmen.

/

S.O.S haaruitgroei

Laat een ding duidelijk zijn, grijp alstublieft niet naar supermarkt kleuringen. In deze producten zitten namelijk zo veel chemische ingrediënten dat jouw haar beschadigd raakt. Daarbij zijn deze kleuren niet op maat van jouw haarkleur gemaakt. Dit maakt het de kapper binnenkort onnodig moeilijk om jouw haarkleur te herstellen.

Jeuken jouw handen echt zo hard om je uitgroei zelf te kleuren, contacteer dan eerst even je kapper. Enkele kappers bieden nu kleur- en tonerpakketten aan. Deze bevatten meestal de kleur, gemaakt op jouw maat, een borstel, shampoo, verzorgingsmasker en een handleiding. Informeer dus zeker even bij je kapper of hij/zij ook deze service tijdelijk aanbiedt.

Lees ook: Lockdown relaxation: de meest bekeken meditaties op YouTube.

Magic Retouch

Geen kleurpakket tot jouw beschikking? Geen probleem, ook dan is er nog steeds een oplossing. Cosmeticabedrijf L’Oreal heeft sinds enkele jaren een Magic Retouch collectie. Deze bevatten een spray en een mascara om elke uitgroei te camoufleren. Deze zijn wel veilig voor je haar want je kan de kleuring er zo uitwassen.

Hoe breng je zo’n camouflerende spray aan? Heel simpel. Begin met je haar in model te leggen. Plaats je hand horizontaal op je haarlijn om je ogen te beschermen. Houd de spray vervolgens 10 centimeter van je haar en spray de kleur met een rustige, egale beweging aan. Gebruik tot slot wat haarlak om de kleur te fixeren. Tada, jij kan de dag alvast weer aan.

/

S.O.S nageluitgroei

De nagelsalons zijn misschien wel toe, maar onze nagels blijven verder groeien. Na enkele weken kunnen de nagels zo lang worden dat ze gaan afbreken – auwtch -. Het belangrijkste om in huis te hebben is een goede vijl. Heb je dit nog niet, contacteer dan jouw nagelstyliste. Misschien wil hij/zij er wel eentje opsturen.

Gellak

Heb je afweekbare gellak op jouw nagels zitten dan is de oplossing redelijk makkelijk. Aan de hand van afweekmiddel kan je namelijk zelf de gellak eraf halen. Indien je dit niet hebt, kan je ook met aceton werken. Maar opgepast, dit is een veel sterker product dan eigenlijk goed is voor jouw natuurlijke nagels. Gebruik dus enkel aceton als het echt een noodzaak is. Op de webshop van het Amsterdamse Lakwerk kan je alvast een professionele behandelingsset kopen om op een veilige manier jouw gellak te verwijderen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LAKWERK (@lakwerk) op

How to?

Hoe ga je nu zelfstandig te werk? Begin alvast met een niet te grove vijl bovenop de gellak te vijlen totdat de glanslaag van de gellak weg is. Hierdoor kan het afweekmiddel goed doordringen in de gellak. Het afweken doe je best door een wattenschijfje in 2 te knippen en dit volledig in afweekmiddel te absorberen. Plaats vervolgens de wattenschijfjes op jouw nagels en wikkel er wat zilverfolie rond. Nu is het tijd om 15 minuten te relaxen en het product zijn werk te laten doen. So kick back and relax.

Na een kwartier verwijder je vinger per vinger het watje met zilverpapier en schraap je de de gellak voorzicht van je nagel aan de hand van een pusher. Het is heel belangrijk dat je dit proces vinger per vinger doet en dus niet eerst alle watjes verwijdert om vervolgens alle gellak eraf te schrapen. Gaat het verwijderen van de gellak nog niet zo vlot? Begin dan niet door te duwen met je pusher maar hervat het weekproces van het watje en de zilverfolie voor zo’n 5 minuten.

Et voilà! Je nagels zijn weer zo goed als nieuw.

Gelnagels

Heb je gelnagels dan is het wat moeilijker. De gel die hiervoor gebruikt wordt is harder en steviger, maar niet af te weken. Probeer je gelnagels op die manier te verzorgen dat je ze zo lang mogelijk kan ophouden zonder af te breken. Ook hier is de tool bij uitstek een goede vijl. Naarmaten jouw nagels groeien, kan je best jouw gelnagels telkens wat korter vijlen. Knip ze zeker en vast niet af, dit zal ervoor zorgen dat het resterende product zal barsten en afbrokkelen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NAILS by MEI (@nailsbymei) op

How to?

Hoe vijl je nu het best jouw nagels? Als je je nagels vijlt houd je best jouw hand naar jou toe zodat jouw vingers naar jou toewijzen. Vijl je nagels eerst horizontaal kort zonder aan de uiteindelijk vorm te denken. Pas nadat je nagels op een goede lengte zijn gebracht, ga je jouw nagels in een mooie vorm vijlen. Dit doe je door niet te veel druk te zetten en aan elke kant afwisselend evenveel te vijlen. Je gaat dus constant van links naar rechts, niet eerst de linkerkant in de vorm vijlen om dan aan de rechterkant te beginnen. Om de overgebleven uitgroei te camoufleren kan je altijd wat nagellak over je gelnagels en je natuurlijke nagel aanbrengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Universum (@universum_2650) op

Experts raden het ten zeerste af om jouw gelnagel zelf te verwijderen. Je loopt namelijk het risico je nagel te dun te vijlen en zo je natuurlijke nagel ernstig te beschadigen. Ben je genoodzaakt om je gelnagel eraf te vijlen omdat hij gebroken is, volg dan heel duidelijk de stappen van onze experts op.

Vijl je nagel zoals altijd eerst korter. Daarna leg je de vijl plat op je nagel en vijl je van de tip naar de nagelriem toe. Het is heel belangrijk deze beweging te gebruiken om scheurtjes te voorkomen. Probeer vervolgens zo weinig mogelijk op je natuurlijke nagel te vijlen. Laat liever nog een beetje gel staan dan dat je jouw nagel te zwaar beschadigd. Met een buffer-vijl kan je je nagels hierna mooi glad vijlen. Tot slot breng je nagelriemolie aan om je nagel te voeden. Gewoon een druppeltje op elke nagel en deze inmasseren op je nagel en nagelriem.

Lees meer Marie Claire op: De 11 beste documentaires van 2020 tot nu toe, Eenzaam plezier: wanneer podcasts over seks praten en Lockdown gids: Antwerpse handelaars in de kijker.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Gekleurd haar, Gelakte nagels, Gellak, Gelnagel, L'Oréal.