My name is Bond, Roger Bond
© Getty Images

My name is Bond, Roger Bond

Door Lore Jans
Leestijd: 1 min

De Britse acteur Roger Moore - voor de meesten onder ons dé ultieme James Bond - heeft op 89-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloren. Dat melden zijn kinderen via een brief op Twitter. Moore kroop maar liefst zeven keer in de huid van de beroemde geheim agent 007.

Roger Moore overleed dinsdag in Zwitserland na een korte strijd tegen kanker. Zijn kinderen, Geoffrey, Christian en Deborah, verspreidden het nieuws via een brief op zijn Twitter account.

De acteur zal in ieders geheugen gegrift blijven voor zijn vertolking van James Bond, maar eigenlijk brak hij internationaal door met zijn hoofdrol in de televisieserie The Saint in de jaren 60. Moore trok in de jaren 50 naar de VS, waar de filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer hem oppikte en rollen gaf in series als Invanhoe en Maverick. In 1973 kroop hij voor de eerste keer in de huid van 007, wat hij nadien nog zes keer zou doen.

Roger Moore speelde Bond in de films Live and Let Die (1973), The Man with the Golden Gun (1974), The Spy Who Loved Me (1977), Moonraker (1979), For Your Eyes Only (1981), Octopussy (1983) en A View to a Kill (1985). Moore verscheen de laatste keer op het witte doek in de romcom A Princess for Christmas.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: 007, Acteur, James Bond, Overleden, Roger Moore.