RejoinFood kookt achtgangenmenu uit solidariteit voor Palestina
© Getty Images

RejoinFood kookt achtgangenmenu uit solidariteit voor Palestina

Door Florianne Thys
Leestijd: 1 min

RejoinFood organiseert op 29 juni een eerste diner in het teken van solidariteit voor Palestina. Het collectief Spoon en restaurant Wild Project presenteren een diverse groep koks die elementen uit de Palestijnse traditie integreren in hun menu. Samen met jou, steken ze Palestina een hart onder de riem.

RejoinFood is een samenwerking van Spoon en Wild Project. Het ene is een collectief dat zich focust op voeding en de invloed die het heeft op onze samenleving en cultuur. Het tweede is een Antwerps vegetarisch restaurant dat lokale gerechten centraal plaatst. Het ultieme doel van RejoinFood is mensen te verenigen rond eten, en hiermee een boodschap van solidariteit te verspreiden. Daarvoor organiseren ze benefietdiners waarvan de opbrengst ten goede komt aan Karama, een liefdadigheidsinstelling voor Palestijnse voedselzekerheid.

Achtgangenmenu

Een divers team aan koks beloven je een gastronomische avond en serveren hiervoor een achtgangenmenu dat volledig plantaardig is samengesteld met onder andere natuurlijke wijnen erbij. Chefs Chiara van Spoon, Caterina van Wild Project, Michelle van Table Dance, Gilles van Burnt Salt, Sebastian Esmail van Minigolf Beatrijs en Emilie Ardui van Amor lieten hun verschillende opvoedingen en kennis samensmelten. En vermengen biologische seizoensproducten met belangrijke elementen uit de Palestijnse traditie. Het exacte menu is op dit moment nog een volledige verrassing, maar vanaf volgende week kan je hier meer over zien op hun Instagramkanaal. Wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat de Palestijnse keuken bekend staat om gerechten met rijst, groenten, stoofschotels, verschillende broden en tal van dips.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wild (@wildproject.antwerp)

/

RejoinFood is solidariteit

Het lijkt alsof Palestina een ver-van-mijn-bed-show is, maar het land heeft een grote betekenis voor onze geschiedenis. Het land staat symbool voor bezetting en onderdrukking, maar ook voor een grote hoeveelheid discriminatie. Vrijheid in al zijn betekenissen, heeft of kent de Palestijnse bevolking niet. Spoon en Wild Project zetten zich daarom met een vrijwillig team aan koks, kunstenaars en vrienden in voor dit land. En jij kan daar ook deel van uitmaken door eens lekker te gaan eten. Voor een menu voor één persoon betaal je 150 euro, voor twee personen 300 euro. Ook met vier personen krijg je de mogelijkheid om van deze exclusieve kans te proeven.

Lees meer Marie Claire op: Nieuw project van topchef Seppe Nobels wordt sensatie van de Antwerpse restaurantscene; 3 (h)eerlijke recepten waarin koffie de basis vormt; Week van de Fairtrade: 5 simpele gerechten met eerlijke producten

Marie Claire Stagiaire De artikels van >