Recept: vier Tournée Minérale met een hapje en een mocktail
© Unsplash

Recept: vier Tournée Minérale met een hapje en een mocktail

Leestijd: 1 min

Tournée Minérale, een maand zonder alcohol, gaat vandaag van start. Het initiatief van Stichting tegen Kanker en De DrugLijn, om mensen bewust te maken van de gevolgen van alcohol, heeft al ruim honderdduizend Belgen ervan overtuigd het in februari droog te houden. 

Een glas cava bij een receptie, een wijntje bij het diner en een cocktail tijdens een avondje uit: alcohol maakt deel uit van de dagelijkse routine van velen. Nochtans zijn de gevolgen voor de gezondheid nefast én gekend. Veel meer dan roken en druggebruik is alcohol genormaliseerd. Wie niet drinkt is vast zwanger, ziek, Bob of gewoon saai.

Wat kan een maand zonder alcohol voor je doen? Je slaapt beter, je huid ziet er mooier uit, misschien verlies je wel enkele kilo’s en je bespaart er geld mee.

De 25-jarige Marie startte, naar aanleiding van haar alcoholallergie, haar eigen cateringbedrijfje. The Mocktailclub serveert uitsluitend (what’s in a name) mocktails, oftewel alcoholvrije cocktails. Ideaal om de dorst naar wat lekkers te stillen zonder daarbij naar suikerrijke frisdrank te grijpen. Voor de gelegenheid creëerde Marie de Tournée Minérale mocktail en foodblogger Amylia van Cookameal voorzag er heerlijke hapjes bij.

Recept: Tournée Minérale mocktail en granaatappel bruscetta

Tournée Minérale mocktail door The Mocktailclub en granaatappel bruscetta door Amylia van cookameal.be

Ingrediënten

Voor Amylia’s granaatappel bruscetta:
– 1 ciabatta
– 200 g roomkaas
– pitjes van 1 granaatappel
– tiental basilicumblaadjes
– sap en zeste van 1 limoen
– balsamicosiroop

Voor 1 glas van Marie’s Tournée Minérale mocktail:
– 20 ml limoensap
– 100 ml water
– 40 ml vlierbloesem
– 8 basilicumblaadjes
– 3 el ijsschilfers
– kaneelpoeder

Verwarm de oven op 200°C. Snij het brood in sneetjes van zo’n centimer breed en bak ze ongeveer 10 min in de oven. Meng in een kom de granaatappelpitjes, gehakte basilicum, limoensap en -zeste. Smeer een rijkelijke hoeveelheid roomkaas op de lauwwarme broodjes en druppel er wat balsamicosiroop over. Werk af met een eetlepel van het granaatappelmengsel.

Voor de mocktail combineer je de basilicum en de vlierbloesem in een shaker. Kneus de basilicum met een stamper om het sap vrij te laten komen. Voeg het water, limoensap en een snuifje kaneel toe. Schud krachtig. Zeef het mengsel en giet het in een glas over de ijsschilfers. Garneren doe je met een roosje basilicum en een kaneelstokje.

Gezondheid!

Vicky Dorny De artikels van >

Praat in memes, houdt van katten en neemt weinig zo serieus als goeie make-up. Atypische Antwerpenaar die durft toe te geven dat de stad eigenlijk één grote parking is.

Tags: Mocktail, Recept, The Mocktailclub, Tournée Minérale.