Verse vis is een culinaire trend én is supergezond. Carrie Solomon presenteert in het boek Sushi & Ceviche heerlijke gerechten op basis van duurzaam gevangen vis. Ook geeft ze recepten voor sauzen en kruiden, lunches en salades, bowls en schotels om te delen.
Ons favoriete poké recept
Ingrediënten voor twee ruime kommen:
300 g rauwe vis (rode tonijn, koolvis, heek…), je kan aan je vishandelaar vragen of hij dat voor je wil doen,
3 el sesamolie,
2 el sojasaus,
2 tl geraspte gember,
3 el limoensap,
2 tl suiker,
2 el fijngehakte verse koriander,
1 bos- of lente-ui, gesnipperd (alleen het witte deel),
2 tl sesamzaad,
fleur de sel.
Bereiding:
1. Snijd de vis in blokjes van 1 cm. Meng de sesamolie met de sojasaus, gember, het limoensap, de suiker, koriander en de helft van de bosui.
2. Schenk deze marinade over de blokjes vis en schep voorzichtig door. Laat de vis 15 minuten tot 3 uur marineren in de koelkast.
3. Verdeel de vis over twee kommen en strooi er het sesamzaad, de rest van de bosui en een snufje fleur de sel over.
4. Serveer er als je wilt een kom rijst of quinoa bij, of knapperige groenten, zoals een komkommersalade.
Lees ook: Dankzij deze simpele lifehack smelt het ijs in je ijskoffie trager