“Groenten geven letterlijk smaak, vorm en kleur aan mijn gerechten”, zegt Naessens. “Ze maken het koken speels, je kan er bijzonder creatief mee zijn en ze zorgen voor variatie op je bord.” Zoals dit stoofpotje van groenten en zoete aardappel in rode curry.
Ingrediënten voor 2 personen:
300 g zoete aardappel,
150 g prinsessenboontjes 100 g kastanjechampignons (of shiitakes),
400 g kokosmelk (1 blik),
2 knoflookteentjes,
2 eetlepels rode currypasta, (of meer of minder naar smaak),
pindanoten voor de afwerking,
lente-ui voor de afwerking.
Bereiding:
1. Giet de kokosmelk in een hoge pan en zet op het vuur.
2. Was de zoete aardappel (je hoeft hem niet te schillen), snijd in grote stukken en voeg toe.
3. Haal de steeltjes van de prinsessenboontjes, halveer de grote champignons (de kleine laat je heel), snijd de knoflook fijn en voeg alles toe. Kruid met peper en zout.
4. Laat alles zachtjes koken tot de aardappelen bijna gaar zijn. Voeg dan 1 of 2 eetlepels rode curry toe (afhankelijk van hoe scherp die is; proeven tussendoor is de boodschap). Laat nog even koken tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
5. Verdeel over diepe borden en werk af met fijngesneden lente-ui en grof gehakte pindanoten.
Tip: je kan hier makkelijk variëren met andere groenten. Kijk even wat je in de koelkast hebt, het zal altijd lekker zijn.
Lees ook: 3 x ijskoffie: deze recepten maak je gemakkelijk zelf