Het picknick-seizoen breekt aan en dat kunnen we niet anders dan toejuichen. Het enige wat je nu nog te wachten staat is de perfecte snack voorzien. En daar is dit sushiballetjes recept perfect voor. Ze zijn niet alleen lekker, ze zijn ook makkelijk mee te nemen en hebben het grote voordeel dat je ze gewoon koud kan opeten.
Lees ook: Simpel en snel: zo pel je een granaatappel als een pro
Ingrediënten
- 200 gram sushirijst
- 1 vel gerookte zalm
- 1/4 komkommer
- 1/2 avocado
- scheutje rijstazijn
- sesamzaadjes
- 2 tl mayonaise
- 1 tl sriracha saus
- vershoudfolie
Bereiding
- Spoel de rijst een paar keer om tot het water niet meer troebel kleurt.
- Doe 300 ml water in een kookpot samen met de rijst en kook deze op een laag vuur gedurende 15 minuten.
- Laat de rijst afkoelen en meng er een scheutje rijstazijn onder.
- Snij de avocado, komkommer en zalm in kleine stukjes.
- Meng de mayonaise met de sriracha saus en meng deze met de zalm.
- Neem een vel vershoudfolie en spreid er een cirkelvormig vlak rijst over uit met een diameter van ongeveer 5 centimer.
- Leg een beetje komkommer, avocado en zalm op de rijst.
- Knijp de rijst tot een balletje door de hoeken van de vershoudfolie samen te brengen en het balletje aan te draaien met behulp van de vershoudfolie.
- Verwijder de vershoudfolie en bestrooi het balletje met sesamzaad
- Herhaal dit proces tot de ingrediënten op zijn.
Lees ook: Waarom Le Creuset een must-have is