Hotspots: dit zijn de vijf beste adresjes voor Thais in Gent
© Unsplash

Hotspots: dit zijn de vijf beste adresjes voor Thais in Gent

Leestijd: 2 min

Loopt het water je al in de mond wanneer je alleen al denkt aan pad thai, papaya salade of kip met cashewnoten? Lees dan snel verder om onze favoriete adresjes voor heerlijke Thais in Gent te ontdekken!

/

Kin Khao

Kin Khao opende pas een jaar geleden voor het eerst zijn deuren, maar is nu al razend populair. De zaak staat ondertussen al in de top drie beste restaurants van Gent op Tripadvisor. En terecht, want het Thaise restaurant heeft het allemaal. Een gezellige locatie in het centrum van Gent, een stijlvol interieur en vooral heerlijk eten om je vingers bij af te likken. Als je wil gaan eten in Kin Khao reserveer je best op voorhand, want de zaak is bijna altijd volboekt. Probeer er zeker de pad thai of de shrimp cake!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kin Khao – Thai Eatery (@kinkhaogent) op

Kin Khao. Donkersteeg 23, 9000 Gent. Meer informatie vind je op de website.

/

Le Baan Thai

Le Baan Thai is dan alweer jarenlang een gevestigde waarde in de Arteveldestad op het vlak van de Thaise keuken. Het restaurant bestaat namelijk al 28 jaar lang! Iedereen vindt wel iets in de zeer uitgebreide menukaart en echt alles is even lekker. Als je moeite hebt met kiezen is het suggestiemenu De Siamese Wandeling zeker een aanrader!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dinner with an important supplier #ghent #lebaanthai #patershol #fancy #visit #workhardplayhard #alotofchinese #bonding #mmm

Een bericht gedeeld door Jia-Rong Yang (@ringdongrong) op


Le Baan Thai. Corduwanierstraat 57, 9000 Gent. Meer informatie vind je op de website.

/

Aroy Aroy

Bij Aroy Aroy delen twee broers hun liefde voor de Thaise keuken, en voor bier. Het restaurant is het geesteskind van chef-kok Jason Blanckaert, gekend van het voormalige J.E.F. Nadat hij de populaire zaak stopzette, vloog hij meteen in een nieuwe project, deze keer samen met zijn broer. Ze brachten samen ook een kookboek uit met dezelfde naam. Aroy, Aroy staat voor lekker, lekker en dat is het eten in deze Gentse hotspot zeker en vast!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Open for business #aroyaroy #aroyaroygent #thaifood #thairestaurant #gent #ghent #belgium #picoftheday #opening #today Book your table www.aroyaroy.be

Een bericht gedeeld door Aroy Aroy (@aroyaroy_gent) op

Aroy Aroy. Lange Steenstraat 10, 9000 Gent. Meer informatie vind je op de website.

/

Lees ook: Onze ultieme tips voor een weekend in Gent

A food affair

A food Affair is een Gents restaurant, uitgebaat door Vlamingen met een passie voor de Oosterse keuken. Laurent Locquet werd tijdens zijn vele reizen naar Azië geïnspireerd door het lekkere eten en leerde het ondertussen uitstekend koken. A food affair is een gezellig restaurant, zonder de typische Chineze vasen of kimono’s. De mooie privétuin maakt de zaak nog interessanter om te bezoeken tijdens zonnige zomerdagen.

A food affair. Hoogstraat 58, 9000 Gent. Meer info vind je hier

/

Nam Jai

Op de Kraainlei in Gent vind je Nam Jai, een heerlijk Thais fusion restaurant. De jonge uitbaatster laat een frisse wind waaien door alle klassieke gerechten. Van Massaman kae tot Kra praw kai, bij Nam Jai ben je altijd aan het juiste adres voor elk soort hongertje. Ook vegetariërs kunnen er terecht voor een ruime keuze aan gerechten.

Nam Jai. Kraanlei 81, 9000 Gent. Meer info vind je op de website.

Lees ook: 10 x onze favoriete restaurants voor Takeaway lunch in Antwerpen, Gent & Brussel

Emma Verbeke De artikels van >

West-Vlaamse die haar hart verloor aan Gent. Leeft zich graag uit met make-up of in de kickboksles. Houdt van goede boeken, bingewatchen en dansen tot in de vroege uurtjes.

Tags: Gent, Thais, Thaise restaurants.