Kapselinspiratie: zo bescherm je je haar en hoofd tegen de zon
© Launchmetrics Spotlight

Kapselinspiratie: zo bescherm je je haar en hoofd tegen de zon

Door Lotte Gillis
Leestijd: 2 min

Hoewel een beetje zon altijd welkom is, blijft het belangrijk om op te letten met te veel en te felle zonnestralen. Laat je verrassen door onze kapselinspiratie voor de zomer die zowel je hoofdhuid als haar beschermt.

/

Hoe hard we ook uitkijken naar die warme zomerdagen, ze brengen toch wat risico’s met zich mee. Wie zich niet voorziet van de nodige laag SPF kan al snel bedrogen uitkomen en de volgende dagen, en zelfs weken, met een rode, branderige huid trotseren. Maar daar houdt het helaas niet op. Ook met je haar en hoofd is het opletten geblazen. Zo kan de zon je haar uitdrogen en het er dof uit laten zien, terwijl je anderzijds door de hitte kunt oververhit raken en een zonnesteek kunt oplopen. Om deze twee problemen meteen van de baan te vegen is er één oplossing: bedek je hoofd. En dat hoeft zeker geen straf te zijn, dankzij onze stijlvolle kapselinspiratie ben je deze zomer goed beschermd.

Lees ook: Van roots naar revolutie: de duurzame visie van Nicolai Marciano

/

Met een sjaaltje

Bedek je haar door er een luchtig sjaaltje overheen te doen. Je gebruikt hiervoor best een driehoekige sjaal die je over je hoofd heen legt en waarvan je 2 punten aan elkaar knoopt onder je haar. Om het kapsel wat steviger te maken kan je gebruikmaken van speldjes. Deze haarstijl staat niet alleen leuk, hij voegt ook iets toe aan je look. Daarnaast kan je de kleur van het sjaaltje afstemmen op de rest van je outfit.

/

Een leuke pet

Ga je eerder voor een sportieve look, dan is een pet daar het ideale accessoire voor. Het is dan ook het perfecte item om een zakelijke outfit iets meer casual te maken. Daarnaast hebben petten ook het grote voordeel dat ze niet alleen je hoofd beschermen, maar ook je gezicht. Geen gefronste blik en toegeknepen ogen voor jou deze zomer.


Lees ook: Het taboe rond menstruatie in de sportwereld

/

De bucket hat

Nog zo’n hoofddeksel om je gezicht wat schaduw te gunnen is de bucket hat. Deze hoedjes heb je in alle soorten en maten maar deze zomer zullen we hem vooral zien verschijnen in de raffia-variant. Raffia is het materiaal bij uitstek op warme dagen en zal dan ook deze zomer in het straatbeeld verschijnen onder de vorm van handtassen, sandalen en dus ook hoedjes.

/

Zijden sjaal

Wil je zowel je haar bedekken als klasse uitstralen, dan kan een zijden sjaal daarbij helpen. Kies een grote zijden sjaal, doe hem over je hoofd en bindt hem vooraan vast. Dit kapsel zorgt voor een luxueuze look terwijl je hoofd toch beschermd blijft, de perfecte kapselinspiratie voor deze zomer als je het ons vraagt!

Lees ook: De Cruise-collectie van Louis Vuitton: een ode aan Barcelona

/

De cowboyhoed

Ondanks dat de cowboylaarzen-trend zo goed als gaan liggen is, zijn we nog niet van de zogenaamde ‘cowboy core’ af. Dat bewijzen deze leuke cowboyhoeden die ook nog eens super praktisch zijn voor de zomer. En het wordt nog beter want ook deze zijn te vinden in zomerse raffia varianten.

/

Een brede haarband

Hoewel ze misschien niet het eerste haaraccessoire zijn waar je aan denkt bij het beschermen van je hoofd, vormen ook haarbanden een optie. Ze beschermen dan misschien niet je volledige hoofd, maar zijn wel effectief voor het bedekken van je kruin. Heb je bijvoorbeeld een scheidingslijn die snel verbrandt? Brede haarbanden to the rescue!

Lees ook: Zelfbruiners: de redders in nood voor een stralende huid

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Kapselinspiratie.