Pink October: Serena Williams naakt voor borstkankercampagne
©

Pink October: Serena Williams naakt voor borstkankercampagne

Leestijd: 1 min

Tenniskampioene en toegewijd feministe Serena Williams liet de afgelopen maanden veel inkt vloeien, vooral dan door allerlei liefdadigheidsacties. Laatste wapenfeit? Op 30 september verraste ze Instagram door naakt te zingen (althans met bedekte blote borsten) als bijdrage voor Pink October. Hoe kan je het algemene bewustzijn over borstkankerscreening vergroten? Juist ja, door de aandacht te trekken... Naakt.

De jonge moeder plaatste een video waarin ze “I Touch Myself” van Divinyls zingt. In dit geval krijgt het liedje een andere betekenis; het is een ode aan zelfonderzoek, een fundamenteel gebaar dat elke vrouw moet beoefenen om te vechten tegen borstkanker.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Serena Williams (@serenawilliams) le


De atlete legt uit: “Ja, het heeft me uit mijn comfortzone gehaald, maar ik wilde het doen omdat het een probleem is dat alle vrouwen van alle kleuren treft, overal ter wereld. Vroegtijdige opsporing is essentieel – het bespaart zoveel levens. Ik hoop alleen dat dit vrouwen zal helpen herinneren. “

De video heeft al meer dan twee miljoen weergaven en we hopen de kansen te vergroten. Meer te weten te komen over de acties voor Pink October en Breast Cancer? Ontdek het hier.

Elise Van de Meulebroucke De artikels van >

Rolt uit bed voor runner’s high en soja lattes, herleeft in de zomer, houdt niet van hangovers maar wel van The Cure. Dol op alles wat snel gaat, behalve fastfood. In drie woorden: modegek, marathonzot en newsaholic.