Pierre Marcolini wint prijs voor beste patissier ter wereld
© Pierre Marcolini

Pierre Marcolini wint prijs voor beste patissier ter wereld

Door Marie Claire redactie
Leestijd: 1 min

Pierre Marcolini heeft tijdens de virtuele editie van World Pastry Stars (WPS) 2020 de prijs voor beste patissier ter wereld gewonnen. De Brusselaar werd unaniem verkozen door de voltallige jury. 

/

De prijs is een eerbetoon aan de meester-chocolatier die internationaal het beroep van patissier-chocolatier heeft gepromoot door zijn creativiteit, zijn producten, zijn commerciële en bedrijfswaarde.

Tijdens de editie van 2020 koos de jury, vertegenwoordigd door onafhankelijke journalisten, unaniem de patissier-chocolatier Pierre Marcolini. Deze onderscheiding is volgens de jury het beste eerbetoon voor het 25-jarig bestaan van het Huis Pierre Marcolini. Het WPS is het belangrijkste internationale confectiecongres gewijd aan patissiers en werd opgericht door Iginio Massari

Lees ook: Hét recept voor fluffy Japanse pancakes

Over Pierre Marcolini

Het Maison Pierre Marcolini werd in 1995 opgericht in Brussel door Pierre Marcolini himself. Vandaag is hij creatief directeur van het Maison, dat een uitstekende reputatie geniet doordat het bedrijf zijn grondstoffen rechtstreeks en op ethisch verantwoorde wijze inkoopt bij onafhankelijke cacaoproducenten in Cameroen, Cuba, Ecuador, Venezuela en Madagascar.

De cacaobonen worden aangevuld met zeldzame, zorgvuldig geselecteerde exotische ingrediënten, zoals roze peper uit Marokko, Iraanse pistachenoten, Szechuanpeper, vanille uit Madagascar, Siciliaanse citroenen, Ceylonkaneel of hazelnoten
uit Piemonte.

Het Maison telt vandaag meer dan 40 boetieks in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Monaco, Japan en China. Uit de studie ‘Truth about the New Europe’ uitgevoerd door de dienst van McCann-communicatie dit jaar, werd het Huis door de Belgen aangewezen als het merk dat de identiteit van België het best weerspiegelt.

Redactie Marie Claire De artikels van >

Tags: Chocolade, Chocolatier, Pierre Marcolini.