#ifwecare, of hoe je 100 jaar zal moeten wachten om dit nummer van Pharrell Williams te horen
© Louis XIII, 100 Years

#ifwecare, of hoe je 100 jaar zal moeten wachten om dit nummer van Pharrell Williams te horen

Leestijd: 1 min

100 jaar. Zolang zal je moeten wachten om het nieuwe nummer te horen dat Pharrell Williams schreef op vraag van cognacmerk Louix XIII. Waarom precies? Omdat de song opgenomen is op een speciale plaat die enkel nog zal bestaan als het zeeniveau niet stijgt. Met andere woorden: enkel #ifwecare en dus de opwarming van de aarde en bijhorende voorspelde stijging van het zeeniveau een halt toeroepen. Een woordje uitleg.

“Natuur en tijd staan centraal in wat we doen”, zegt Ludovic du Plessis, Global Executive Director van het high-end Franse cognacmerk Louix XIII. “Wanneer het milieu onstabiel is, is zelfs de grootste keldermeester niet in staat de uitzonderlijke blend die Louix XIII is samen te stellen. De opwarming van de aarde is een van de belangrijkste problemen van de 21ste eeuw en de bestrijding ervan ligt ons nauw aan het hart.”

Geen wonder dus dat Louis XIII nu de handen in elkaar slaat met Pharrell Williams, zanger en muziekproducer extraordinair maar ook klimaatridder pur sang, voor een innovatief project dat ons ertoe moet aanzetten beter om te gaan met Moeder Natuur. De inzet? Een gloednieuwe track van de heer Williams himself, 100 Years – The Song We’ll Only Hear If We Care, die slechts enkele gelukkigen deze week eenmalig hebben mogen horen in Shanghai.

Het nummer is opgenomen op een plaat gemaakt van klei afkomstig uit de kalkrijke bodem van de Louis XIII wijngaarden in Cognac. De plaat verdwijnt nu in een hoogtechnologische safe in de kelders van Louis XIII. En die safe, die gaat enkel open als hij ondergedompeld wordt in water. Dat zal dus gebeuren in 2117, tenzij het zeeniveau door de klimaatopwarming eerder zou stijgen. Gebeurt dat, dan gaat de plaat onherroepelijk verloren. Vandaar de #ifwecare.

Dus als je wil leven in een wereld waarin ook je kinderen of, misschien zelfs nog toepasselijker, je kleinkinderen uit de bol kunnen gaan op de vibes van Pharrell, dan zal je wat vaker je auto moeten ruilen voor je fiets. Goed voor Moeder Natuur en voor je lijn, en met het geld dat je op die manier uitspaart, kan je misschien ooit zelfs een fles Louis XIII kopen. Maar dan zal je wel heeeeeeel veel moeten fietsen!

LOUIS_XIII_45S_EN_light from oona tube on Vimeo.

Meer info over de samenwerking en de cognacs van Louis XIII vind je op www.louisxiii-cognac.com.

Laurence Van Liedekerke De artikels van >

Dromer, denker. Wild van food en deco, maar woont zelf in een bouwwerf (ooit gaan we verven, echt waar). Heeft twee katten, twee kindjes, vingers die altijd willen schrijven en dagen die altijd te kort zijn.

Tags: Cognac, Klimaatopwarming, Louis XIII, Pharrell Williams.