Pamela Anderson is terug, net als haar iconische kapsel
© Getty Images

Pamela Anderson is terug, net als haar iconische kapsel

Leestijd: 1 min

De 55-jarige Baywatch-actrice Pamela Anderson is altijd al een mode- en beauty-icoon geweest. Maar de documentaire Pamela: A Love Story bracht een heuse manie teweeg. Denk: fijne wenkbrauwen en weelderig brushings. Opvallend is de comeback van het Pam-kapsel: haren lukraak op het hoofd gestapeld, met twee losse lokken, aan de voorkant. De Pam is een beetje glam, een beetje grunge, en vooral heel sexy.

/

De hashtag #pamelaandersonhair werd meer dan 219 miljoen keer bekeken op TikTok. Zelfs Kim Kardashian werd geïnspireerd door Anderson. Ook Anderson zelf draagt 30 jaar later nog steeds haar kenmerkende stijl.

@audreyvictoria_

Icionic Pamela Anderson hairstyle ✨ #hairtok #hairstyle #hairtutorial #pamelaandersonhair #messybun

♬ rich girl x material girl by altegomusic – ALTÉGO

 

“De Pam is gemakkelijk te verkrijgen en geschikt voor zowel casual als formele evenementen, ziet er moeiteloos uit en is flatterend voor de meeste gezichtsvormen en haartexturen”, zegt hair stylist Jessy Dhondt van kapsalonketen Dirk De Witte. “Het kapsel is heel makkelijk omdat er geen juiste of foute manier bestaat om het  te dragen. Niemand zal zeggen dat je het niet goed hebt gedaan. Het belangrijkste is dat je vertrouwen hebt in de manier waarop het eruitziet.”

Dhondt heeft enkele tips: “Wil je dit kapsel proberen, gebruik dan beeldmateriaal. Zoek op Google naar foto’s of stijlen die je mooi vindt en onthoud de vorm. Het is niet erg als het misgaat, bij kapsels zoals de Pam gaat het erom het haar zijn eigen gang te laten gaan, dus ga er speels mee om en streef niet naar perfectie.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Glamour (@glamourmag)

/

Het Pamela Anderson kapsel

Hoe meer haar je hebt om mee te werken, hoe gemakkelijker de stijl te creëren. TikTok staat vol met tutorials, maar de meeste komen op hetzelfde neer. Begin met wat rommelige krullen in je haar, en trek ze in een paardenstaart, waarbij je twee gezichtsbepalende lokken los laat. Maak van je staart een knotje en speld hem vast, waarbij je een deel van de uiteinden vrijlaat. Krul de uiteinden en speld ze rommelig in de knot. Trek de knot vervolgens uit elkaar om hem pluizig en rommelig te maken. Maak de look af door de bun wat meer volume te geven met een krulspeld, krultang of föhn. Werk rijkelijk af met haarlak.

Onze favoriete haarproducten voor ‘de Pam’

Lees ook: Cosmetisch arts Bernadette Ibrahim verklapt haar beautygeheimen & 5 alternatieven voor een duurzame scheerbeurt.

Kim De Craene De artikels van >

Kim De Craene schrijft over beauty en lifestyle, boeken en muziek. Na tien jaar São Paulo woont ze terug in Antwerpen. Ze woonde dus zo’n kwart van haar leven in Brazilië. Wat haar toch een beetje Braziliaans maakt. Ze houdt van rode lipstick, languit op een massagetafel liggen, dansen op het strand op blote voeten, bioboeren en stelt zich bij elk dilemma vaak de vraag "wat zou Audrey Hepburn doen?"

Tags: Kapsels, Pamela anderson.