Zijn oversized mouwen de oorzaak van jouw verkoudheid?
© Imaxtree

Zijn oversized mouwen de oorzaak van jouw verkoudheid?

Door Emma Verbeke
Leestijd: 1 min

Een blouse met lange mouwen... menig (om niet te zeggen elke) fashionista heeft er hoogstwaarschijnlijk minstens één exemplaar van in haar kast hangen.  De oversized mouw is namelijk al een tijd helemaal hip en geeft je een instant gesofisticeerde look. Maar wist je dat het modieuze kledingstuk ook de oorzaak kan zijn van je vervelende verkoudheid?

Ondertussen weten we allemaal dat je festivalbandjes best niet te lang draagt, aangezien ze een broeihaard van bacteriën zijn. Het spreekt ook voor zich dat je kleren na enkele dagen wast, zodat ze opnieuw fris en bacterievrij zijn. Toch heb je er misschien nog niet bij stilgestaan dat ook die hippe blouse met lange, oversized mouwen niet bepaald hygiënisch is.

Als je even nadenkt over waar die lange mouwen allemaal in terechtkomen, lijkt het nochtans best vanzelfsprekend. De rand van de vuile wastafel wanneer je je handen probeert te wassen, de besmeurde tafel in je favoriete café… je lange mouwen absorberen heel wat vuil en die bacteriën kunnen je ziek maken.

Natuurlijk hoef je nu niet in paniek al je leuke kleding weg te gooien. Bacteriën zijn nu eenmaal een onderdeel van het leven en ze vermijden, is geen gemakkelijke (lees: eerder een onmogelijke) opdracht. Gooi gewoon je kleding op tijd in de wasmand en vermijd de vieze stof zo vaak mogelijk in de buurt van je mond als je bijvoorbeeld geeuwt of niest.

Marie Claire Stagiaire De artikels van >

Tags: Bacteriën, Gezondheid, Oversized mouw, Ziek.