Wij zagen hem reeds in Londen, maar sinds vandaag is hij ook in België: Murder on the Orient Express
© Eamonn M. McCormack - Getty Images - 21st Century Fox

Wij zagen hem reeds in Londen, maar sinds vandaag is hij ook in België: Murder on the Orient Express

Leestijd: 2 min

Hij heeft een snor en komt op zes december. Rara, wie is het? Je dacht aan de Sint, maar het is Hercule Poirot. Een nieuwe filmversie van de klassieker Murder on the Orient Express is vanaf vandaag in de Belgische zalen te zien. Dankzij Godiva kon Marie Claire naar de wereldpremière in Londen en botste op de grootste sterren ter wereld.

De échte Orient Express

In de ochtend stond in Sint Pancrass de échte Orient Express op ons te wachten.  Volgens één van de surveillanten zou de restauratie van de Franse trein meer dan één miljard per wagon gekost hebben. Dat leek ons enorm voor een trein waarvan niemand ons kon zeggen waarvoor hij nog dient.

 

“27 Belgische accenten”

In hartje Londen liep op de rode loper, afgeboord met hoge toortsen, heel wat chic volk naar de zij-ingang van de prestigieuze concertzaal Royal Albert Hall. Met bont, op pumps, in leer of plastiek, met hoed of armlange oorbellen; de genodigden hadden zich helemaal uitgedost om naar Kenneth Branaghs verfilming van de Agatha Christie klassieker te komen kijken.

De regisseur nam ook de hoofdrol op zich en beweerde dat er zowaar “zeventwintig Belgische accenten bestaan”. Hoe hij zich het Belgisch-Franse accent heeft eigengemaakt? “Ik heb elke dag tijdens het werk mijn Frans geoefend, ook de snor hielp me enorm om me in te leven in Poirot en zijn originele kantjes”, vertrouwde de van oorsprong Ierse acteur ons toe. Petje af daarvoor, maar dat van die 27 accenten, daar hebben wij onze twijfels over.

Orient Express

John Phillips -Getty Images

Topcast

Alleen al de spectaculaire cast is een reden om deze film in de bioscoop te gaan bekijken. Dame Judy Dench, Johnny Depp, Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer, Adam Garcia en Penélope Cruz zijn ongetwijfeld de meest opvallende namen – en Kenneth Branagh zelf, uiteraard – maar ook een talentvolle nieuwe generatie met Daisy Ripley, Josh Chad, Leslie Odom Jr. en Lucy Bointon op kop maakten de verfilming van de nogal gedateerde en vergezochte plot het kijken waard.

Godiva

Ook de drie nieuwe chocoladestuks speciaal ontworpen voor deze film, kregen hun rechtmatige rol. Wie goed oplet, merkt namelijk dat Poirot nooit een confrontatie aangaat zonder eerst een chocolaatje in zijn mond te steken. Ook op sleutelmoment in het verhaal, wanneer de waarheid beetje bij beetje aan het licht komt, zijn de chocolaatjes nooit ver weg.

Hoe de nieuwe creaties smaken? De eerste is een intense, donkere chocoladeganache in een jasje van witte chocolade, de tweede een pikante frambozenganache verpakt in melkchocolade en de derde een smeuïge amandelpraliné omsloten door een zoete melkchocoladehuls. Alle drie zijn versierd met een speels snorrenmotief, een ode aan Poirots eigen herkenbare bovenlipbedekking. En alsof dat nog niet genoeg is, komt dit drietal in een prachtige gouden cadeauxbox, helemaal in de stijl van de Orient Express.

Marie Geukens De artikels van >

"Ik hou van geen gedoe, geen ballast, geen stress. Positief gezegd, ik hou van eenvoud, slimme teksten en fijne mensen met een vleugje humor."

Tags: Agatha Christie, Film, Hercule Poirot, Kenneth Branagh, Londen, Murder on the Orient Express.